hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diana Krall İstanbul'a geliyor

    Diana Krall İstanbula geliyor
    expand

    Dünyaca ünlü cazın buğulu sesi Diana Krall, 27 Ekim’de İstanbul’da konser veriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5 Grammy ödüllü caz solisti Diana Krall, California Dreamin ve Desperado gibi tüm zamanların en iyi pop şarkılarını caz ezgileriyle yorumladığı yeni albümünün dünya turnesi kapsamında Yapı Kredi’nin ana sponsorluğunda IEG Live ve Piu Müzik’in düzenlediği “Good Music In Town” konserleri kapsamında 27 Ekim’de İstanbul Zorlu PSM’de konser verecek.

    50 yaşındaki Diana Krall, günümüz caz dünyasının en ünlü kadın piyanisti ve solisti olarak tanınıyor. Canlı performansları her zaman büyük ilgi gören Krall, Ekim ayında İstanbul Zorlu PSM'de sahne alacak.

    Biletix'de 5 farklı kategoride satılan konser biletlerinin ücret aralığı 205 TL ile 765 TL arasında değişiyor. Şimdiden ünlü cazcının 5.kategorideki biletleri tükendi. Biletler için buraya bakabilirsiniz.

    Krall'dan çok Krallcu’nun albümü


    Eagles’tan Bob Dylan’a pop klasiklerinin caz yorumu

    Hem Kanada hem de ABD’de sayısız ödül kazanan Krall, geçtiğimiz Eylül ayında çıkardığı Wallflowers albümünde kendine özgü yorumuyla seslendirdiği tüm zamanların en iyi pop şarkılarını bu kez İstanbul sahnesinde söyleyecek.

    The Mamas and the Papas’tan California Dreamin’, Eagles’tan Desperado, Bob Dylan'dan albüme adını da veren Wallflowers gibi 60’lı yıllardan günümüze uzanan pop klasiklerine caz tınılarıyla yeniden hayat verecek.

    Diana Krall İstanbula geliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5 Grammy, 9 altın, 3 platinum ödüllü sanatçı

    Bugüne kadar Kanada’nın en prestijli müzik ödüllerinden JUNO’da 8 ödül kazanan sanatçı, 5 Grammy’nin yanı sıra 9 altın, 3 platinum ödüle sahip.

    Hem ses rengi hem piyanodaki performansıyla günümüz caz dünyasının en sevilen kadın sanatçılarından Diana Krall, bugüne dek Billbord caz listelerinde 8 albümüyle en üst sırada yer almış tek caz sanatçıdır.

    Diana Krall İstanbula geliyor

    Kanadalı cazcının keşfedilişi üniversitede oldu

    Tam adıyla Diana Jean Krall, 16 Kasım 1964 doğumlu. Kanada'nın Britanya Kolumbiyası eyaletine bağlı, Nanaimo kentinde müzisyen bir ailenin kızı olarak doğdu.

    4 yaşında piyano derslerine başladı. Gençliğinde ailesi Vancouver kentine yerleşti. Lise yıllarında küçük caz gruplarında çalmaya başladı. 15 yaşında Nanaimo'daki restaurantlarda düzenli olarak çalmaya başladı.

    17 yaşında Berkley Müzik Koleji'nde okumak için Vancouver Uluslararası Caz Festivali'nden burs kazandı ve 3 dönem okudu.

    Nanaimo'daki piyano performansı Ella Fitzgerald'ın son dönemlerindeki hocası bas müzisyeni Ray Brown'ın dikkatini çekti. Ray Brown onu Los Angeles'a taşınması ve piyanist Jimmy Rowles ile çalışması için ikna etti.

    Bu Diana Krall'ın diğer ünlü hocalar ve prodüktörlerle tanışması için iyi bir fırsat oldu. 1990'da New York'a yerleşti. Diana Krall, Britanyalı müzisyen Elvis Costello ile Aralık 2003'te evlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow