hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'ten Rahman Altın'a tebrik

    Kültür ve Turizm Bakanı Çelikten Rahman Altına tebrik
    expand

    Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "15. Moondance Uluslararası Film Festivali"nde, "Kelebeğin Rüyası" için bestelediği müziklerle En İyi Film Müziği Ödülü'nü alan Rahman Altın'ı tebrik etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, sosyal medyadaki hesabından attığı tweette, Altın'ı kutladı.

    Türk sinemasının, 100. yılında, gerek müzikleriyle gerek filmleriyle uluslararası arenada önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Bakan Çelik, Altın'ın, festivalde aldığı ödüle dikkat çekti.

    Çelik, şunları kaydetti:

    "57. Grammy ödülleri için de 4 ayrı dalda aday adayları arasında güçlü bir yeri olan Rahman Altın'ın Amerika'da aldığı bu ödül, Kelebeğin Rüyası film müziklerine Grammy yolunda da çok büyük destek sağlamış oldu. Ayrıca Rahman Altın, Kelebeğin Rüyası filmine bestelediği müzikler ile 15. Milano Uluslararası Film Festivalinde (İtalya) en iyi film müziği, 13. World Soundtrack Academy'de de (Belçika) 'halkın seçimi' ödüllerine layık görüldü.

    Amerika'nın Cannes'ı olarak gösterilen festivalde, 'Kelebeğin Rüyası' en iyi aktör (Mert Fırat) ve en iyi film dallarında da ödül aldı. Sinemamızın 100. yılında hem filmlerimizle hem de müziklerimizle uluslararası arenada önemli başarılar elde ediyoruz."

    "Kelebeğin Rüyası"na ABD'de "En İyi Film Müziği" ödülü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow