hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LaWje 17 Mayıs'ta BKM'de sahne alacak

    LaWje 17 Mayısta BKMde sahne alacak
    expand

    Hakkari müziğinin genç sesi LaWje, 17 Mayıs'taki albüm tanıtım konseri ile Beşiktaş Kültür Merkezi'nde sahne alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakkari müzikleri üzerine yaptıkları araştırmalar ve bu araştırmalardan yola çıkarak hazırladıkları albümle ve İKSV Film Festivali'nde aldıkları "En İyi Müzik Ödülü" ile dikkatleri çeken LaWje, albüm tanıtım konserini BKM'de gerçekleştiriyor.

    LaWje, Hakkari müziğinin karakteristik yapısını ve müzikal formlarını saptamak amacıyla 2003 yılından beri yaptığı derleme çalışmalarında dengbêjler ve stranbêjler'den derledikleri kilamları, stranları (şarkıları) kendi müzikal algılarıyla, yöresel dokudan ayrıştırmadan şekillendirerek Eylül 2013'te Kalan Müzik etiketiyle albümleştirdi.

    Albümde klasik kemençesiyle Derya Türkan, perküsyonist İzzet Kızıl, mey, duduk ve zurna ustası Ertan Tekin, BGST/Kardeş Türküler'den müzisyenler ve daha birçok müzisyen yer aldı.

    LaWje 17 Mayısta BKMde sahne alacak

    2014 İstanbul Film Festivali'nde Were Dengê Min/Sesime Gel filminin müziğini yaparak "En İyi Müzik Ödülü"nü alan LaWje üyeleri, "Ez pîr bûm dil pîr nabe" diyen dengbêjler'in her nağmesinden kendilerine bir dünya yaratan birçok insanın buluşacağı bir divan kuruyor.

    Bu divana Sırrı Sürreya Önder, İzzet Kızıl, BGST/Kardeş Türküler'den müzisyenler ve LaWje'nin müzisyen dostları da konuk oluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow