hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Salon'da bu hafta sonu

    Salonda bu hafta sonu
    expand

    "Stornoway" ve "Yüzyüzeyken Konuşuruz" 7 Şubat Cuma, "Rebel Moves" da 8 Şubat Cumartesi akşamı İKSV Salon'un konuğu oluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngilitere çıkışlı bir alternatif indie-folk grubu olan Stornoway, şarkıcı, söz yazarı ve gitarist Biran Briggs, klavyede Jon Ouin, basta Oli Steadman ve davulda kardeşi Rob Steadman'dan oluşuyor.

    İlk albümleri Beachcomber's Windowsill 2010'da piyasaya süren grup, aynı yıl Womad Charlton Park ve Glastonbury gibi önemli festivallerde de sahneye çıktı.

    İkinci albümleri Tales from Terra Firma (2013) ile dinleyici kitlelerini iyice genişleten Stornoway, geçtiğimiz Eylül'de ise You Don't Know Anything adlı bir mini-albüm hazırladıklarını hayranlarına duyurdu.

    Cuma gecesinin bir diğer grubu, kötü geçen kışlara karşı bir tepki olarak kurulan Yüzyüzeyken Konuşuruz olacak.

    Şarkılarını canlı performans olarak kaydedip videolarını sosyal medyada paylaştıktan sonra internet üzerinde hızla yayılan grup, kısa zamanda kendine hatırı sayılır bir hayran kitlesi edindi ve internet ortamıyla sınırlı kalmayıp Birkaç Yıl Sonra Utanılacak Şarkılar adlı bir EP de yayınladı.

    İlk albümleri Evdekilere Selam ise Eylül 2013'te dinleyicilerle buluştu.

    Yalın gitar melodileri ve alçakgönüllü akustik şarkıların eşlik edeceği gecede hayranlarıyla buluşacak olan iki grup Stornoway ve Yüzyüzeyken Konuşuruz, 7 Şubat Cuma akşamı saat 21.30'da, Salon'da olacak.

    Rebel Moves 8 Şubat Cumartesi gecesi Salon'da

    Kuruldukları 2000 yılından günümüze, doğaçlama müzikleriyle adlarından sıkça söz ettiren Rebel Moves, 8 Şubat Cumartesi gecesi Salon'un konuğu oluyor.

    Albümlerini sahnede yaptıkları doğaçlamardan yola çıkarak kaydeden grup, 2003'te piyasaya sürdükleri French Fries Ala Turca ile 2005 yılındaki Are You Satisfied? albümleriyle uluslararası alanda da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

    Rebel Moves, yine 2013'te yayımlanan yeni albümleri Kimileri Bir İleri ile yeni şarkılarının yanında, adını v2.013 verdikleri yeni sahne şovlarıyla da izleyicilerle buluştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow