hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yetenekli genç müzisyenlere Tüpraş desteği

    Yetenekli genç müzisyenlere Tüpraş desteği
    expand

    Tüpraş, uluslararası üne sahip piyanistler Güher-Süher Pekinel tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen ve genç yetenekleri dünya sahnelerine kazandırmayı amaçlayan "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" projesinin ana sponsorluğunu üstleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pekineller tarafından seçilen 15-23 yaş arasındaki üstün yetenekler 4-5 senelik burs ile dünyanın en saygın okullarında eğitim görüyor.

    40 yıllık deneyim ve birikimlerini gençlere aktarma vizyonuyla "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenleri'' hayata geçiren uluslararası müzik dünyasının ilgi odağı, istisnai piyano ikilisi Güher-Süher Pekinel projeyle ilgili olarak şunları söyledi:

    "Projemizin çıkış noktasını Türkiye'nin uluslararası platformlardaki varlığını sürdürmek ve güçlendirmek, genç yeteneklerimizin bizi dünyada temsil etmesini sağlamak oluşturuyordu.

    VİZYONDA BU HAFTA NELER VAR?

    Projemizin meyvelerini toplamaya başladığımız ve daha çok desteğe ihtiyaç duyduğumuz 5. yılımızda Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç'un önderliğinde Tüpraş'la buluşmamız ve projemizin Tüpraş tarafından sahiplenilmesi baş koyduğumuz yolumuzda emin adımlarla ilerlememizi sağlıyor.

    Şimdiye dek seçilen 11 gencimizin 11'inin de eğitimleri kesintisiz olarak sürmektedir. Genç müzisyenlerimiz, dört sene içeresinde altı birincilik ve iki üçüncülük ödüllerine layık görülmüş, çok saygın uluslararası festivallerden ve saygın orkestralardan da davet almıştır.

    Bu bağlamda uluslararası başarılarının bir göstergesi olarak Zürih Tonhalle'de yaptıkları son konserlerinin DVD'si 13 Kasım'da müzikseverlerle buluşacak. Genç müzisyenlerimiz Tüpraş'ın da desteğiyle dünya sahnelerinde kendini kanıtlamaya devam edecek."

    Genç müzisyenler 15 Kasım Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey’de sahne alacak. Konser saat 20.00’de başlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow