hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marvel Klasiği yeni Fantastik 4'lü filmi izleyenleri üzdü

    Marvel Klasiği yeni Fantastik 4lü filmi izleyenleri üzdü
    expand

    Fantastik Dörtlü'nün yeni filmi vizyona girdi. Bu kez karşımızda Marvel’ın en eski süper kahramanlar takımı Fantastik Dörtlü’yü ergenlik halleriyle beyaz perdeye taşıyan Josh Trank bir çok film eleştirmeninden kötü puan aldı. Film İMDB film sitesinde ise 4 puanda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2005 yılında Tim Story tarafından başlatılan Fantastik Dörtlü’nün hikayesini devam ettirmek yerine kendi serisini oluşturmayı seçen yönetmen Josh Trank, Marvel’ın en eski takımına yeni bir film çekti. Akşam gazetesinin haberine göre film, tam da bu tür filmlerin yaş grubuna hitap edecek şekilde Fantastik ergenlerden oluşan bir dörtlüyü karşımıza çıkarıyor. 

    Takımın oluşma sürecinden çok öncesine, her şeyin başlangıcına giden Trank, hikâyesini Reed ile Ben’in çocukluklarıyla başlatıyor ve ekibin nasıl bir araya geldiği, geçmişlerinde neler yaşadıkları gibi pek çok soruya yanıt vermeye çalışıyor.

    Marvel Klasiği yeni Fantastik 4lü filmi izleyenleri üzdü

    Hikayeyi ve karakterleri değiştirdi

    Çizgi romanı kökünden değiştirerek Marvel fanatiklerinin öfkesini üzerine çeken yönetmen Trank, takımda oynamalar yapma cesaretini göstererek büyük riskler aldı. Filmdeki en büyük karakter değişimi alev adamın siyahi olması.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Film ile ilgili en çok eleştirilen durum, Marvel filmlerinin esprili halinden uzak, kahramanların çok savaştıkları ve temponun yükseldiği anın oldu bittiye getirilmiş olması.

    Marvel Klasiği yeni Fantastik 4lü filmi izleyenleri üzdü

    Filmin konusu

    Reed Richards (Miles Teller) bilime ve araştırmaya hevesli bir gençtir. Küçük yaşlardan itibaren evinin garajında çalışmalar yapmakta ve icatlar ortaya çıkarmaktadır. En büyük icadı ise bir tür ışınlanma makinesidir. Bu icadı sayesinde bir bilim fuarında Baxter Enstitüsü dekanı Dr. Franklin Storm’un dikkatini çeker ve enstitüye alınır. Bir gece, bu icadını kendisinin yanı sıra arkadaşı Ben Grimm, Dr. Storm’un oğlu Johnny Storm ve bir diğer öğrenci Victor ile denemeye karar verir. Ancak büyük bir patlama olur ve 4 gençle birlikte o sırada yakınlarda bulunan Sue ciddi şekilde yaralanır. Victor ortadan kaybolur.

    Marvel Klasiği yeni Fantastik 4lü filmi izleyenleri üzdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İleri gelen film kritik sitesinde 141 negatif, 13 pozitif yorum

    Los Angeles Times Fantastik Dörtlü'nün yeni filminden  "etkilenmedi", "Film heycanlı bir bekleyiş ile size izletiyor kendini fakat beklenen heycanı vermiyor" dedi. 

    İnternetin en çok tıklanan film kritiği sitelerinden "Rotten Tomatoes" izleyicilerden film üzerine 154 yorum aldı. Yorumları kategorilere ayıran site 141 negatif, 13 de pozitif yorum kaydetti. Benzer site "Metacritic" ise film için aldığı 37 yorumun 16'sı negatif olmak üzere sadece 1 pozitif yorum ile filmi değerlendirdi. "CinemaScore", izleyicileri filme A+ en iyı, F en kötü puanlamasında "C-" verdi. Süper kahraman filmleri arasında şimdiye kadar verilmiş, en kötü puanlamaya sahip oldu.

    IGN'den Jim Vejvoda film için ağır konuştu. "Önceki Fantastik Dörtlü filmleriyle kıyasladığımızda eskileri daha iyi göstermiş" dedi. Daha önce çekilen Fantastik Dörtlü filmleri de Marvel konulu filmler arasınd apek beğenilmemiş ve tam puan alamamıştı. Vejvoda, yeni filmin aynı zamanda söz verdiği gibi yeterli karakter gelişimini göstermeyişini de eleştirdi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    The Hollywood muhabiri Todd McCarthy ise, film için "Asla gerçekleşmeyen 100 dakika uzunluğunda bir tanıtım videosu gibi" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow