hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Şimdiki Zaman"da nisan bereketi

    Şimdiki Zamanda nisan bereketi
    expand

    Yönetmen Belmin Söylemez'in 7 ödüllü filmi "Şimdiki Zaman", nisan ayı boyunca Adana'dan Uruguay'a dünyanın dört bir köşesinde yeniden gösterime giriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk gösterimini 2012 nisanında 31. İstanbul Film Festivali'nde yapan film, daha sonra Saraybosna'dan San Francisco'ya kadar birçok şehirde dolaştı.

    Bu uzun yolculuk boyunca film, 31. İstanbul Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu (Sanem Öge) Ödülü"; 19. Altın Koza Film Festivali'nde "Yılmaz Güney Ödülü", "SİYAD En İyi Film Ödülü", "FilmYön Özel Ödülü"; 24. Ankara Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Sanem Öge)"; 56. San Francisco Film Festivali'nde "Yeni Yönetmen Ödülü" ve 13. Frankfurt Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu (Sanem Öge) Ödülü" kazandı.

    İkinci yaşını doldurduğu bugünlerde "Şimdiki Zaman", nisan ayının bereketiyle salonlara geri dönüyor.

    "Hayata ABD'de sıfırdan başlamak isteyen işsiz Mina'nın para biriktirmek için bir kafede fal bakmasını" anlatan film, Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nde, ODTÜ ve Ankara Üniversitesi özel gösterimlerinde, Uruguay Film Festivali'nde ve Almanya Kadın Filmleri Festivali'nde gösterilecek.

    Belmin Söylemez Ankara'daki gösterimler sonrasında seyirciyle söyleşide bulunacak.

    Program şöyle:

    Almanya Kadın Filmleri Festivali
    9 Nisan 16:00 Köln
    12 Nisan 20:00 Dortmund

    Filmmor Festivali
    12 Nisan 13:30 - Adana Kültür ve Sanat Merkezi
    19 Nisan 13:30 - Bodrum Cinemarine Sinemaları

    Ankara (ODTÜ ve AÜ)
    14 Nisan 19:00 ODTÜ
    15 Nisan 13:30 Ankara Üniversitesi İLEF

    Uruguay Film Festivali (Montevideo)
    14 Nisan 22:30
    18 Nisan 17:30
    19 Nisan 17:00

    Şimdiki Zaman

    İşsiz ve bütün bağları kopmuş... Mina'nın yeni bir hayata ihtiyacı var ama nasıl? Umudu kaçmakta bulur; ABD'ye gidip yeni bir hayata başlamaktır amacı. Para biriktirmek için bir kafede kahve falı bakmaya başlar.

    Şimdiki Zamanda nisan bereketi

    Fal bakar para kazanır; fal bakar dertlerini paylaşır. Ancak kendi falında gerçekten de yeni bir hayat var mıdır?

    "Şimdiki Zaman" umudunu kaybetmek ve onu tekrar bulmaya çalışmak üzerine bir film. "Umut arayışı" kahve falında vücut buluyor. Fallar açıldıkça Mina'nın kabuğundan çıkmasına tanıklık ediyoruz. Her fal genç bir insanın portresini adım adım oluşturuyor. Her göze farklı görünen telveler, şehrin yok olmaya yüz tutmuş hüzünlü ama büyüleyici detayları bu portreyi rüya benzeri bir tabloya dönüştürüyor.

    "Şimdiki Zaman", kısa film ve belgeselleriyle tanınan Belmin Söylemez'in kurmaca alanındaki ilk uzun metraj çalışması.

    Yapımcılığını Haşmet Topaloğlu'nun üstlendiği filmin başrollerini genç kuşak oyunculardan Sanem Öge, Şenay Aydın ve Ozan Bilen paylaşıyor.

    Şimdiki Zamanda nisan bereketi

    Mina rolündeki Sanem Öge son olarak "Yüzyılın Aşkı" isimli tiyatro oyunuyla seyircilerin karşısına çıkmıştı. Oyundaki performansı Öge'ye Tiyatro Dergisi ödüllerinde 2011 yılının "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü getirdi.

    "Saklı Yüzler" filmiyle Altın Koza'da ödül alan ve "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinde Filistinli Amina karakteriyle tanınan Şenay Aydın ise filmde diğer falcı Fazi'yi canlandırıyor.

    Genç patron Tayfun rolünde ise ilk kez "Uçurtmayı Vurmasınlar"ın çocuk oyuncusu olarak izlediğimiz, "Kader" filminde Zagor karakteriyle hafızamıza kazınan Ozan Bilen yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow