hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eurovision'a damga vuran görüntü!

    Eurovisiona damga vuran görüntü
    expand

    Eurovision Şarkı Yarışması'nda dün gece ilk elemeler yapılırken, yarışmanın yapıldığı alan ve organizasyon, eleştirilere maruz kaldı. Geceye damgasını ise sunucu Nikolaj Koppel'in diğer sunucu olan sinema sanatçısı Pilou Asbek'in poposunu avuçlaması oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay izleyicileri şoke ederken, sosyal medyada da bu görüntüler sıkça yer aldı.

    Yarışmanın yapıldığı eski tersane binası ve çevresindeki çöp yığınları, köhne binalar, taş ve toprak yığınları, ulaşım zorluğu başta gazeteciler olmak üzere, delegasyonları, yarışmacıları pes ettirdi.

    Yarışmanın şehir merkezinde daha uygun salon ve mevkiler varken, B&W Hallerne'de (eski tersane) yapılması büyük eleştirilere yol açtı.

    Yarışmanın yapılacağı binayı bulmakta güçlük çeken, yüzlerce metre yürümek zorunda kalan gazeteciler Eurovision tarihinde ilk kez bu kadar kötü bir alanda yarışma gerçekleştirildiğini söyledi.

    İsveçli Sydsvensker gazetesi muhabiri Bengt Ardvidsson yarışmanın yapılacağı ada bölgesine gitmenin neredeyse imkansız olduğunu anlatırken, "Bölge grafiti ve çöplerler dolu. Milyonlarca kron harcayarak eski bir tersaneyi sanat adına yarışma binası yapmak hangi akla hizmet bilmiyorum" dedi.

    Afton Bladet gazetesinden Tobbe Ek de, "Süper fiyasko" manşeti ile yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi:

    "Eurovision'u takip etmeye başladığım 2006 yılından buyana ilk kez bu kadar büyük bir Arena fiyaskosu gördüm. Ekranda güzel şeyler görünebilir ama Artister (yarışmacılar), delegasyonlar, gazeteciler ve izleyiciler için tam bir cehennem. Provalarda Arenaya gitmem de oradan ayrılmam da tam bir sorun oldu. Yarışma (final) günü insanlar ne yapacak bilmiyorum. Şimdiden 5-6 saat önce yola çıkmaları tavsiye edildi."

    Rus ikizler yuhalandı

    Öte yandan ilk yarı finalinde 16 ülke arasından 10 ülke cumartesi günü yapılacak finale kaldı. Azerbaycan'ın da finale kaldığı ülkeler arasında bulunan Rusya'nın ikiz şarkıcıları Tolmachevy Twins'in adı okunduğunda salondan yuh sesleri yükseldi. İkiz kardeşler, Rusya'nın Ukrayna politikasının kurbanı oldu.

    Ukrayna'nın finale çıkması Rusların şansının azaldığı şeklinde yorumlandı. Azerbaycanlı sanatçı Dilara Kazımova, Finale kalmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu yıl yarışma çok çetin geçecek. Güçlü rakiplerim var ama ben elimden geleni yapmaya çalışacağım. Türkiye'nin katılmamasına üzüldüm. Ama ben Azerbaycan adına yarışsam da Türk halkını da temsil ediyorum. Finalde de Türklerin oylarını bekliyorum" dedi.

    Elemelerdeki en çok dikkat çeken şey ise sunuculuk yapan Nikolaj Koppel'in, diğer sunucu arkadaşı sinema ve tiyatro sanatçısı Pilou Asbek'in poposunu avuçlaması oldu. Olay medyaya birbirleriyle mutlular şeklinde yansıdı. Yapılan ilk elemelerden sonra Finale kalan ülkeler; Karadağ, Macaristan, Rusya, Ermenistan, Azerbaycan, San Marino, Ukrayna, İsveç, Hollanda, İzlanda oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow