hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Neden en çok Angelina Jolie kazanıyor?

    Neden en çok Angelina Jolie kazanıyor
    expand

    Angelina Jolie neden dünyanın en çok kazanan kadın oyuncusu? Çünkü her tür rolün üstesinden başarıyla geliyor. Çünkü tüm dünyada sevilen bir isim. Çünkü birlikte oynadığı erkek yıldızları gölgede bırakabiliyor. Ve çünkü o Angelina Jolie!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son filmi "Maleficent"in yapımcısı Joe Roth, "O olmadıktan sonra bu filmi yapmanın bir manası da yoktu" dedi. Söz konusu "o" Angelina Jolie olup, Disney'nin "Uyuyan Güzel" hikayesinden sinemaya uyarlanan filmde kötü kalpli üvey anne rolünü oynuyor.

    Film, kuzey Amerika'da gösterime çıktığı ilk hafta sonunda 70 milyon dolar ve dünya sinemalarında da 100 milyon dolar gişe hasılatı yaptı.

    Böylece başrolünde kadın bir oyuncu olmasına rağmen yılın en büyük açılış hasılatını yapan film, Jolie'nin büyük hasılat getiren aktris statüsünü bir kez daha perçinledi.

    Angelina Jolie: "Çok şanslıyım"

    Genelde erkeklerin başrollerde oynadığı aksiyon ve fantazi filmlerinde başrol oynayan Jolie, istikrarlı bir şekilde her yaş grubuna hitap etti.

    Erkek hayranları yarın (Çarşamba) 39 yaşına girecek olan Jolie'ye tapıyor. Kadınlar ona karşı hayranlık duyguları besliyor; çocuklar onu Uyuyuan Güzel'in can düşmanını oynarken ya da Kung Fu Panda filmlerinde seksi Tigress olarak homurdarken görmek için sinemalara akın ediyor.

    Jolie'nin şimdiye kadar oynadığı filmler tüm dünyada toplam 4.88 milyar dolar hasılat yaptı ve yeni filmi Çin ve Japonya'da da gösterime girdikten sonra 5 milyar dolar eşiğini geçeceği kesin.

    O yüzden, yaklaşık dört yıl önce ki"Turist" filminden beri beyaz perdede görünmemesine karşın, son filmi "Maleficent"ten aldığı ücret 33 milyon dolar oldu ve böylece dünyanın en çok kazanan ilk 10 aktörü arasına giren tek kadın oyuncu oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brad Pitt'in gözünden Angelina Jolie...

    Jolie, film başına 33 milyon dolar ile en çok kazananlar sıralamasında Denzel Washington ile birlikte 9. Sırayı paylaştı.

    Jolie aynı zamanda geçtiğimiz yıl üçüncü kez Forbes dergisinin en çok kazanan aktrisler listesinde birinci sırada yer aldı.

    2013'TE EN ÇOK KAZANAN HOLLYWOOD YILDIZLARI

    Robert Downey Jr, 48 - $75 milyon

    Channing Tatum, 33 - $60 milyon

    Hugh Jackman, 45 - $55 milyon

    Mark Wahlberg, 42 - $51 milyon

    Dwayne Johnson, 41 - $46 milyon

    Leonardo DiCaprio, 39 - $38 milyon

    Adam Sandler, 47 - $36.5 milyon

    Tom Cruise, 51 - $35 milyon

    Denzel Washington, 59 - $33 milyon

    Angelina Jolie, 39- $33 milyon

    Liam Neeson, 61 - $31.5 milyon

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow