hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Böbrek tümörünü ameliyatla vajinadan çıkardılar

    Böbrek tümörünü ameliyatla vajinadan çıkardılar
    expand

    İzmir'de Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, Doç. Dr. Burak Turna tarafından yapılan operasyonla, bir kadın hastanın böbreğindeki tümör laparoskopik yöntemle vajinasından çıkarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ege Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran böbrek kanseri kadın hastanın tedavisini, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Turna üstlendi. Böbrekteki tümörün, yapılacak mini laparoskopik operasyonla vajinadan çıkarılması kararını veren Doç. Dr. Turna, bu yöntemle ikinci kez bir kadın hastasını ameliyat etti. Kadın hasta başarılı geçen ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

    Hastanın ameliyatının zor ve riskli olması nedeniyle birçok merkezin bunu üstlenmediğini söyleyen Doç. Dr. Turna, "Ama biz bu sorumluluğu aldık. Başarılı bir operasyonla hastayı sağlığına kavuşturduk" dedi.

    Böbrek kanseriyle ilgili daha önce başarılı başka bir operasyon daha yaptıklarını belirten Doç. Dr. Turna, "Böbrek kanseri benim ilgi alanım. 43 yaşında böbrek kanseri olan bir başka kadın hastaya da başarılı bir operasyon yaptık. Bu operasyonu kapalı bir yöntemle gerçekleştirdik. Kapalı yöntemle ameliyat ederken en önemli sorunlardan birisi böbrek gibi büyük bir organdan kitleyi çıkarmaktı. Eski yöntemlerden sıyrılarak, kadının vajinasından böbrek tümörünü çıkarttık. Bu ameliyatı mini laparoskopi ile gerçekleştirdik. Ameliyatta en ince enstrümanlar kullanıldı ve hasta sanki hiç ameliyat olmamış gibi hissetti kendini. Amacımız hastanın güvenliğini tehlikeye atmaksızın, doğal yollarla, kesmeden bu ameliyatı yapmaktı. Bu çok heyecan verici bir olaydı. Başarılı bir operasyonla hastamız sağlığına kavuştu" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow