hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eşek sütünden sabun yaptı

    Eşek sütünden sabun yaptı
    expand

    İstanbul'da her şeyini geride bırakıp Bodrum'a yerleşen Işıl Tan, hazırladığı doğal ürünlerle bir ilk gerçekleştirdi. Eşek sütünden sabun yapan Işıl Tan, sabunun öyküsünü "Köylülerden zar zor bulup bakımını üstlenerek elde ettiğimiz eşek sütüyle nadir bir sabun elde ediyoruz" dedi. Mısır Kraliçesi Kleopatranın güzelliğinin eşek sütünden geldiğini söyleyen Tan, ürettikleri sabunu gençlik iksiri olarak tanımlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bodrum'da bir ilki gerçekleştiren Işıl Tan, yeni neslin çok daha sağlıklı ürünlerle tanışması ve alışması için önemli bir misyon üstlenmiş.

    Türkbükü'nde açtığı Hatice Teyze mağazasında, Milas yöresinde kendine has zeytin ağaçlarından ürettiği zeytinyağı ve diğer organik ürünlerini satışa sunmaya başlamış.

    Markanın oluşumundan önce, kendini zeytinyağı ve üretimi konusunda geliştirmek için yollara düşen Işıl Tan, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Türkiye'yi kapsayan 7 senelik bir araştırma ve eğitim gezisinden sonra kendini ürünlerini geliştirye adamış.

    Doğal yöntemlerle hazırlanan ürünlerini Türkbükü Mağazası'nda bir araya getiren Işıl Tan, organik zeytinyağları, doğal sabunlar, mumlar, reçeller üretmeye başlamış.

    Eşek sütlü sabun!

    Hatice Teyze Organik Ürünleri'nin en favorileri ise organik sabunlar...

    Sabunlar içinde özellikle mandalinalı, çikolatalı, eşek sütlü ve keçi sütlü sabun dikkat çekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kleopatra'dan esinlendi, eşek sütünden sabun yaptı!

    Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek eşek sütünden sabun yapan Işıl Tan, sabunun öyküsünü "Köylülerden zar zor bulup bakımını üstlenerek elde ettiğimiz eşek sütüyle nadir bir sabun elde ediyoruz. Eşek sütünün önemini bendeniz de ilk olarak annemin rahatsızlığı sırasında öğrenmiştim, ve Fransa'daki bir çiftlikten getirtiyordum. Eşek sütünü eski çağlarda krallar ve kraliçeler kullanmıştır. Kleopatranın banyosunu yaptığını ve cildinin güzelliğinin eşek sütünden geldiğini hatırlarsınız. Bebek gibi bir cilde kavuşmanızı sağlamaya yardımcı olur. Eşek sütünde E vitamini, çok yüksek miktarda amino asit, vitamin A, B1, B6, C, D, E mineralleri oldukça zengindir. Omega 3 ve 6 deposudur. Yüksek kalsiyum içerir. 4 kez daha az yağ içerir. Ayrıca daha genç görünmenizi sağlayan doğal bir retinol içerir"sözleriyle anlatıyor.

    Keçi sütlü sabun cilt hastalıklarını iyileştiriyor

    Tan, keçi sütlü sabunun ise özellikle ciltteki siyah noktaları temizlediğini, içerdiği proteinler sayesinde akneye neden olan bakterileri öldürüp, gözenekleri sıkılaştırdığını söylüyor.

    Tan, keçi sütlü sabunun faydalarını şöyle anlatıyor: "Cilt hastalıklarını iyileştirmede, ilaçla tedavinin yanısıra önemli bir yardımcıdır. Keçi sütünün PH seviyesi ve A vitamini bakımından zengin oluşu hasar görmüş ciltleri onarmada yardımcıdır. Doğal nemlendirici vazifesi görür ve cildi rahatlatır. Antiseptik özelliği olduğundan böcek sokmalarına karşı da kullanılır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Işil Tan, Bebek, Saf Zeytinyağlı, Bıttım, Aloeveralı, Defne, Mandalinalı, Lime, Karanfil, Biberiyeli, Adaçayı-Isırganlı, Kalendulalı, Lavantalı, Çikolatalı, Tarçın Karanfilli, Vanilya Kakaolu, Kahveli Haşhaşlı Peeling Sabunu ve Tatlı Badem Sabunlarını da doğal olarak ürettiklerini söylüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow