hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Günde 1 kaşık bal tüketirseniz...

    Günde 1 kaşık bal tüketirseniz...
    expand

    Genellikle hem lezzetli hem de sağlıklı besini bulmak konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Fakat doğal, sağlıklı ve bir lezzet bombası olan besin alternatifimiz bulunuyor: Bal! Bal tüketimi, tüm dünyada en çok sevilen "tatlı" besin alternatifi olarak değerlendiriliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her gün bir kaşık bal tüketmek, vücudunuzda düşünmediğiniz faydaları sağlayabilir. Bu nedenle düzenli bir tüketim sayesinde hem kendiniz için sağlıklı bir atıştırmalık belirleyebilir hem de sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz.

    Bal mükemmel bir antioksidandır, yani düzenli tüketimi vücudunuzu çeşitli toksinlerden arındıracaktır. Ek olarak, antibakteriyel özellikleri cildinizin durumunu önemli ölçüde iyileştirecektir.

    Kilonuzu izliyorsanız, doktorlar tüm şeker bazlı tatlıları hariç tutmanızı önerir. Ancak bal, tatlı krizlerinizdeki en büyük yardımcı olabilir.
    Bunun nedeni, balda bulunan şekerin diğer tatlandırıcılarda bulunandan farklı bir bileşime sahip olmasıdır. Bal, kilo kaybı için gerekli olan metabolizmanızı hızlandırır.

    Balın hiç kolesterolü yoktur. Günlük bal tüketimi, vücuttaki aşırı kolesterolle savaşabilen antioksidan bileşiklerin seviyesi üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Araştırma gösterileri antioksidanlar daralan arterleri önleyebilir. Daralma meydana geldiği yere bağlı olarak kalp yetmezliğine, hafızanın bozulmasına veya baş ağrısına neden olabilir. Birkaç kaşık bal ile bir bardak su içmek bunu önlemek için yeterli olacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diğer araştırmalar, balın stresle mücadele etme, hücresel antioksidan savunma sistemini yenileme ve sonuç olarak hafızayı geliştirme yeteneğini göstermektedir. Ayrıca balda bulunan kalsiyum, beyin tarafından kolayca sindirilir ve bu da balın işleyişi üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir.

    Balda bulunan şeker, kandaki insülin seviyesini yükseltir ve bu da serotonini serbest bırakır. Serotonin ayrıca kaliteli uykuyu destekleyen bir hormon olan melatonine dönüştürülür.

    Bal güçlü bir antiseptiktir, bu nedenle aç karnına bir kaşık bal yemek tavsiye edilir. Bu basit ritüel, sindirim sistemi ile ilişkili çeşitli hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca bal mideden geçerken mikropları yok eder ve mukoza zarındaki küçük yaraları iyileştirir.

    Bu garip gelebilir, ancak bir gerçek bir gerçektir. Bal, sinirleri yatıştırmaya ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow