hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Banvit, Uşak Sportif ve Pınar Karşıyaka Avrupa'da kaybetti

    Banvit, Uşak Sportif ve Pınar Karşıyaka Avrupada kaybetti
    expand

    Basketbolda Avrupa'daki temsilcilerimizden Banvit, Uşak Sportif ve Pınar Karşıyaka bu haftaki maçlarını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basketbolda, ULEB Avrupa Kupası E Grubunda Banvit, sahasında Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımına 71-66 mağlup oldu.

    Karşılaşmaya Dragicevic'in bulduğu sayılarla başlayan Banvit, Mejia'nın katkısıyla da üçüncü dakikayı 6-4 önde geçti. Litvanya ekibi Kavaliauskas, Juskevicius, Gecevicius ile hızlı hücumda etkili olunca ilk 5 dakika Lietuvos Rytas takımının 15-8 üstünlüğüyle geçildi. Ev sahibi ekip, Davis ve Mejia ile farkı azaltmaya çalışırken, top kayıplarını iyi değerlendiren Lietuvos Rytas takımı ilk periyodu 23-13 önde tamamladı.

    İkinci periyoda iyi başlayan konuk ekip, Valeika ve Lukauskis ile bulduğu sayılarla 12'nci dakikada skoru 29-17'e taşıdı. Şafak, Davis ve Tolga ile pota altında etkili olan Banvit, 15'inci dakikayı 35-24 geride bitirdi.

    Turuncu-yeşilli ev sahibi ekipte Tolga'nın boyalı alandaki etkili oyununa Davis de katkı yapınca, 17'nci dakikada fark 5 sayıya indi (30-35) Kavaliauskas ve Lukauskis ile bulduğu sayılarla üstünlüğünü koruyan Lietuvos Rytas takımı devreyi 38-37 önde bitirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üçüncü periyoda Banvit, Dragicevic ve Mejia'nın sayılarıyla başlarken, Lietuvos Rytas takımı ise Juskevicius, Orelik ve Lukauskis ile pota altında etkili oldu. 22'nci dakika konuk ekibin 49-42 üstünlüğüyle geçildi. Banvit oyuncularının pas hatalarını Orelik ve Kavaliauskas ile değerlendiren Litvanya ekibi 25'inci dakikada farkı tekrar 11 sayıya çıkarttı: 44-55 Banvit'te Veremeenko ve Berkay'ın skora katkı yapmasına karşın üçüncü periyot Litvanya ekibinin 61-55 üstünlüğüyle tamamlandı.

    Sert savunmasını son periyotta da sürdüren Lietuvas Rytas, Orelik ve Gecevicius'un sayılarıyla 34'üncü dakikayı 64-61 önde geçti. Şafak'ın 3 sayılık basketiyle ümitlenen Banvit, son üç dakikaya 4 sayı (64-68) farkla geride girdi. Karşılaşmanın sonuna kadar üstünlüğünü koruyan Litvanya ekibi sahadan 71-66 galip ayrıldı.

    -Uşak Sportif: 69 - Enisey: 84

    Basketbolda, FIBA EuroChallenge Kupası H Grubu'nda Uşak Sportif, Rus ekibi Enisey'e 84-69 yenildi.

    Karşılaşmaya etkili başlayan konuk ekip dış atışlarla 4. dakikayı 12-5 önde geçti. Savunmada kötü bir performans ortaya koyan rakibi karşısında aradaki farkı açan Enisey periyodu 30-18 önde tamamladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci periyotta da etkili oyunun sürdüren konuk ekip, 15. dakikasını 38-22 önde geçtiği devreyi, 42-30 üstün bitirdi.

    Üçüncü periyotta Warren ve Buckner'in sayılarıyla 23. dakikada farkı 4 sayıya kadar indiren (47-43) Uşak Sportif'in kendisini yakalamasına izin vermeyen Enisey, üçüncü periyodu 59-48 önde tamamladı.

    Son periyotta da etkinliğini sürdüren Rus ekibi müsabakadan 84-69 galip ayrıldı.

    Ömer Aşık'lı Pelicans Dallas'a boyun eğdi

    Stelmet Zielona Gora: 71 - Pınar Karşıyaka: 69

    Basketbolda, ULEB Avrupa Kupası F Grubu'nda Pınar Karşıyaka, deplasmanda Polonya'nın Stelmet Zielona Gora takımına 71-69 mağlup oldu.

    Zielona Gora kentindeki karşılaşmada ilk çeyreği 18-15, devreyi de 37-28 ev sahibi ekip önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte rakibini yakalayan Pınar Karşıyaka bu periyodu 52-51 önde bitirdi. Son çeyrekte rakibine karşılık veremeyen Türk ekibi maçtan 71-69 yenik ayrıldı.

    Karşılaşmada Pınar Karşıyaka'dan Strawberry 27 sayılık performansıyla maçın en skorer ismi oldu. Ev sahibi ekipte ise Aaron 18 sayıyla takımının galibiyetinde büyük rol oynadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Şampiyonlar Ligi MAÇ ÖZETLERİ

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow