hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray son topta yıkıldı!

    Galatasaray son topta yıkıldı
    expand

    Galatasaray Liv Hospital Euroleague TOP 16 F Grubu altıncı maçında sahasında Maccabi Tel Aviv'i konuk ettiği maçı 97-94 kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Liv Hospital, THY Avrupa Ligi mücadelesinde Maccabi Tel-Aviv'e 97-94 yenildi. Grupta daha önce oynadığı 5 maçta 2 galibiyet 3 yenilgi alan sarı kırmızılı takım Arroyo ve Micov'dan yoksun çıktığı karşılamada devreyi 49-44 önde geçerken, üçüncü çeyrekten itibaren oyunun kontrolünü eline alan İsrail temsilcisi Devin Smith'in etkili oyunuyla farkı eritti ve son çeyreğe 1 sayılık farkla girildi: 64-63 Son 10 dakikada yüzdeli oyununu sürdüren Maccabi, farkı eritip öne geçmeyi başarırken, Zoran Erceg'in sayıları Galatasaray Liv Hospital'ı oyunda tuttu. Son 32 saniyeye 84-85'lik Maccabi üstünlüğüyle girilen maçta hücumu iyi kullanamayan İsrail temsilcisi savunmada da Erceg'e faul yaptı. 4 saniye kala çizgie gelen Sırp oyuncu 1/2 atınca sonrası karşılaşma 85-85'lik skorla uzatmaya gitti.

    Uzatma dakikalarında Sinan Güler ve Ender Aslan'ın etkili oyunuyla sayılar bulan Galatasaray Liv Hospital, rakibini pota altında durduramadı. Galatasaray Liv Hospital'ın son atağında Ender Aslan'ın turnikesine müdahale eden Maccabi oyuncunun bu hareketine topun inişe geçtiği gerekçesiyle itiraz eden basketbolculara hakemler yanıt vermedi ve hemen ardından son hücüm şansını elde eden Maccabi Tel Aviv son anda bulduğu 3 sayılık basketle maçı 97-94 kazandı.

    Hakemlere büyük itiraz

    Maccabili basketbolcular galibiyetin ardından hemen soyunma odasına giderken Ergin Ataman ve Ender Aslan son topun ardından kalan zamanın oynatılmadığı için itiraz ettiler. Hakemler son pozisyonu izlemeden soyunma odasına gittiler. Ataman ve Arslan da resmi itirazda bulunmak için hakemleri takip edip soyunma odasına gittiler. Galatasaray taraftarı son ana kadar mücadeleyi sürdüren basketbolcuları alkışladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow