hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siskauskas artık bir efsane

    Siskauskas artık bir efsane
    expand

    Litvanya'nın unutulmaz basketbolcularından Ramunas Siskauskas, "Avrupa Ligi Efsanesi" unvanına layık görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Ligi'nde sergilediği performansla unutulmazlar arasına giren Siskauskas, İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde özel bir seremoni ile ödüllendirilecek.

    Siskauskas ödülünü, CSKA Moskova ile Maccabi Electra arasında oynanacak Dörtlü Final'in ilk yarı final maçının devre arasında alacak.

    Avrupa Ligi'nde Panathinaikos ile 2007'de, normal sezonun en değerli oyuncusu olduğu 2008'de de CSKA Moskova ile şampiyonluk yaşayan Litvanyalı basketbolcu, 4 kez turnuvanın en iyi 5'ine seçildi. Başarılı basketbolcu sergilediği performansla, 2001-2010 yıllarındaki 10 sezonluk dönemin en iyi 5'inde de kendisine yer buldu. Sekiz sezonluk Avrupa Ligi kariyerini bin 655 sayıyla noktalayan Siskauskas, organizasyon tarihinin en skorer oyuncuları sıralamasında 21'incilikte yer alıyor.

    Ülkesinin Sakalai ve Lietuvos Rytas takımlarında forma giydikten sonra İtalya'da Benetton Treviso, Yunanistan'da Panathinaikos ve Rusya'da CSKA Moskova'da oynayan Siskauskas, 2003'te Litvanya Milli Takımı ile Avrupa şampiyonluğu yaşadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow