hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atletizm Milli Takımı belli oldu

    Atletizm Milli Takımı belli oldu
    expand

    Çin'de, 22-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 15. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye, 12 sporcuyla mücadele edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Federasyondan yapılan açıklamaya göre, başkent Pekin'deki şampiyonaya katılacak milliler hazırlıklarını tamamladı. 

    Kafilede, antrenörler Deniz Pekyılmaz, Artun Talay, Ramazan Kutlu, Aytaç Özbakır ve Carol Santa'nın yanı sıra şu sporcular yer alıyor:

    Kadınlar çekiç atma: Kıvılcım Kaya Salman

    Kadınlar 3000 metre engelli: Özlem Kaya ve Tuğba Güvenç  

    Kadınlar maraton: Sultan Haydar 

    Elvan Abeylegesse'den savunma istendi

    Kadınlar 400 metre engelli: Yasmani Copello Escobar  

    Erkekler çekiç atma: Eşref Apak  

    Erkekler 3000 metre engelli: Halil Akkaş

    Erkekler 100 ve 200 metre: Ramil Guliyev

    Erkekler 100 metre: Jak Ali Harvey 

    Erkekler maraton: Bekir Karayel 

    Erkekler 1500 metre: İlham Tanui Özbilen

    Erkekler 10 bin metre: Ali Kaya

    Doping eleştirisi

    Dünyaca ünlü Büyük Britanyalı bisikletçi Chris Froome, doping testlerine gereken bütçeyi ayırmadığı gerekçesiyle Uluslararası Atletizm Federasyonunu (IAAF) eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz basınına konuşan Froome, atletizmde doping kontrolüne gereken önemin verilmediğini savunarak, "Gördüğüm kadarıyla, atletizmde doping kontrolleri, bisiklet yarışlarındaki seviyede değil" dedi.

    Kariyerinde iki kez Fransa Bisiklet Turu'ndan zaferle ayrılan Froome, atletizmde doping kontrollerine yeterince bütçe ayrılmadığını belirterek, "Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) doping testlerine yılda yaklaşık 6 milyon sterlin harcıyor ve bu miktarın büyük bir kısmını yarışlara katılan takımlardan sağlıyor. Atletizmde ise testlere ayrılan yıllık bütçe, bunun sadece dörtte biri. Dopingin sonlanması için çok daha fazla yatırım yapılması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

    Bisiklet yarışlarında kontrollerin eskiye oranla çok daha sıkılaştığını anlatan 30 yaşındaki sporcu, "Sporun gerçekten çok kirli olduğu 10-15 yıl öncesine oranla bisiklette bazı şeyler ciddi şekilde değişti. UCI, bisikletçileri 24 saat takip edebileceği teknolojik testlerle kontrol ediyor. Sistemin çok iyi işlediğini rahatlıkla söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

    Geçen ay düzenlenen Fransa Bisiklet Turu'nu şampiyon tamamlayan Froome'un, doping yaptığı iddiasıyla yarış sırasında antrenman verileri dijital ortamda çalınmıştı. UCI ise yapılan kontrollerde doping maddesi kullanan bisikletçiye rastlanmadığını açıklamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow