hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi şampiyonu

    Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi şampiyonu
    expand

    Fenerbahçe Masa Tenisi Kadın Takımı, Avrupa Kadınlar Masa Tenisi Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Fenerbahçe ilk maçta 3-2 yendiği Avusturya'nın Linz AG Froschberg takımını rövanşta da 3-1 mağlup ederek mutlu sona ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, ETTU Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon oldu.

    Ülker Sports Arena Metro Enerji Spor Salonu'nda Avusturya temsilcisi Linz AG Froschberg ile yapılan final rövanşında 2-1 önde götürdüğü mücadelede 4. sette elde ettiği skorlarla, set averajında rakibine üstünlük sağlayan sarı-lacivertliler, şampiyonluğu garantiledi.

    İlk maçta deplasmanda rakibini 3-2 yenip, +4 set averajına sahip olan Fenerbahçe, sahasında rakibine kurduğu üstünlükle mücadele bitmeden şampiyonluk sevincini yaşadı.

    Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe, tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

    Finalin ilk ayağını deplasmanda 3-2 kazanan sarı-lacivertli takım, Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nda konuk ettiği rakibini rövanşta da yenerek kupayı kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rövanşın ilk setinde Fenerbahçe'den Wen Jia ile Avusturya ekibinden Iveta Vacenovska karşılaştı. Wen Jia rakibini 11-6, 9-11, 11-1 ve 11-6'lık skorlarla 3-1 yenerek, takımını 1-0 öne geçirdi.

    İkinci sette Fenerbahçe'den Irene Ivancan, rakip takımdan Xiaodan Li ile karşı karşıya geldi. Ivancan, rakibine 6-11, 11-9, 4-11 ve 4-11'lik oyunlarla 3-1 yenilince, skora 1-1'lik eşitlik geldi.

    Sarı-lacivertli ekipten Elizabeta Samara, üçüncü sette Jia Lui ile karşılaştı. 8-11, 11-7, 11-9, 7-11 ve 11-2'lik oyunlarla maçı 3-2 kazanan Samara, Fenerbahçe'yi maçta 2-1 öne geçirerek, takımına önemli bir avantaj sağladı.

    Yüzyılın en kısa kanlı ay tutulması gerçekleşti

    Mücadeledeki 4. sette Fenerbahçeli Wen Jia, Ivancan'ı 3-1 yenen Xiodan Li ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında 8-11, 11-7 ve 11-7'lik setlerle 2-1 öne geçen Wen Jia, set averajı üstünlüğünü takımına kazandırarak, mücadele bitmeden şampiyonluğu getirdi. Wen Jia son oyunu da 11-6 kazanınca sarı-lacivertliler 4. seti de 3-1 ile geçtiler.

    Fenerbahçe, 4. set sonunda Avusturya temsilcisi karşısında 3-1 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

    Karşılaşmayı ETTU Başkanı Ronald Kramer ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen'in yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticiler İsfendiyar Zülfikari, Metin Doğan ile Amatör Şubeler Genel Koordinatörü Fikret Çetinkaya ve tribünde çok sayıda taraftar takip etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüzyılın en kısa kanlı ay tutulması gerçekleşti

    Kupa töreni

    Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği şampiyonluğun kupasını aldı.

    Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'ndaki mücadeleyi 3-1 kazanarak şampiyonluğu elde eden sarı-lacivertli takıma, kupasını ETTU Başkanı Ronald Kramer verdi.

    Ligi ikinci sırada tamamlayan Avusturya temsilcisi Linz AG Froschber'e madalya ve şilt takdim edilirken, sarı-lacivertliler Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen'in verdiği madalyaların ardından kupayı havaya kaldırdılar.

    Salonda büyük bir coşku yaşanırken, antrenör Davit Sargsyan ve sporcular yaşadıkları sevincin ardından kupayı protokol tribününde oturan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanına götürdüler. Sarı-lacivertliler burada kupayla toplu fotoğraf çektirdi.

    Beyaz, Beyaz Futbol'a gitti kavga çıktı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow