hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2014 FIFA Dünya Kupası H Grubu: Güney Kore

    2014 FIFA Dünya Kupası H Grubu: Güney Kore
    expand

    Brezilya'nın evsahipliği yapacağı 20. FIFA Dünya Kupası'nda Güney Kore Milli Takımı, Belçika, Cezayir veRusya'nın bulunduğu H Grubu'nda mücadele edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    H Grubu'nda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Güney Kore Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

    - Kupaya katılma mücadelesi

    Güney Kore'nin 20 ve 23 yaş altı milli takımlarını çalıştırdıktan sonra 2013'te A milli takımın başına getirilen 45 yaşındaki Hong Myung-bo'nun yönetimindeki Güney Kore, Asya elemelerine 3. turdan başladı. Lübnan, Kuveyt ve BAE'nin bulunduğu B Grubu'nda yer alan Güney Kore, 6 karşılaşma sonunda 4 galibiyet ve bir yenilgi alarak 13 puanla grubu lider bitirdi ve 4. tura yükseldi.

    Güney Kore, 3. turda gruplarını ilk iki sırada bitiren 10 takımın 5'erli iki grupta mücadele ettiği 4. turda, A Grubu'nda İran, Özbekistan, Katar ve Ürdün ile yarıştı. 8 maçtan 4 galibiyet, 2 mağlubiyetle ayrılan Güney Kore, 14 puan toplayarak grubunu 2'nci tamamladı ve Dünya Kupası'nın yolunu tuttu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güney Kore, Brezilya 2014 biletini şu sonuçlarla aldı:

    3. tur

    Güney Kore-Lübnan: 6-0
    Kuveyt-Güney Kore: 1-1
    Güney Kore-BAE: 2-1
    BAE-Güney Kore: 0-2
    Lübnan-Güney Kore: 2-1
    Güney Kore-Kuveyt: 2-0

    4. tur

    Katar-Güney Kore: 1-4
    Güney Kore-Lübnan: 3-0
    Özbekistan-Güney Kore: 2-2
    İran-Güney Kore: 1-0
    Güney Kore-Katar: 2-1
    Lübnan-Güney Kore: 1-1
    Güney Kore-Özbekistan: 1-0
    Güney Kore-İran: 0-1

    - Öne çıkan oyuncuları

    Daha önceki turnuvalarda Cha Bum-kun, Hong Myung-bo, Park Ji-sung'un yer aldığı Güney Kore'nin kadrosunda, İngiliz kulüpleri Sunderland'dan Ki Sung-yeung ve Bolton Wanderers'tan Lee Chung-yong, Almanya'nın Bayer Leverkusen takımından Son Heung-min gibi Avrupa liglerinde top koşturan isimler yer alıyor. Takımın elemelerdeki en fazla gol atan isimleri, 6 golle "Asya elemelerinin en golcü 3'üncü oyuncusu" Arsenal'in bu sezon Watford'a kiraladığı Park Chu-young ve 5 gol kaydeden ülkesinin Sangju Sangmu takımında oynayan Lee Keun-ho oldu.

    - Dünya Kupası geçmişi

    Güney Kore Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 8 kez katıldı. Dünya Kupası sayfasını İsviçre 1954'te açan Güney Kore, ilk turda elenmekten kurtulamadı. İkinci Dünya Kupası katılımı için 32 yıl beklemesi gereken Güney Kore, 1986'da Meksika'da düzenlenen turnuvada dahil yapılan 8 Dünya Kupası organizasyonunda da mücadele etti.

    Takım, tarihinin en büyük başarısını, Japonya ile beraber evsahipliği yaptığı 2002 Dünya Kupası'nda elde etti. Çeyrek finalde, İspanya'yı penaltı atışları sonunda 5-3 mağlup eden Güney Kore, 3'üncülük maçında Türkiye'ye yenilerek turnuvayı 4'üncü bitirdi. Şu anda takımın teknik direktörlüğünü yapan Hong Myung-bo, gösterdiği performansla 2002 FIFA Dünya Kupası'nın en iyi 3'üncü oyuncusuna verilen "Bronz Top Ödülü"nün sahibi oldu. Takım kaptanı da olan Hong böylece Dünya Kupası'nın en iyi 3 oyuncusu arasına giren ilk Asyalı olarak tarihe geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya kupalarında 28 maç yapan Asya ülkesi, bu maçlardan 5'ini kazandı, 15'inden mağlubiyetle ayrıldı. Güney Kore, Dünya Kupası tarihi boyunca 28 gol attı, kalesinde 61 gol gördü.

    Güney Kore'nin dünya kupaları geçmişi şöyle:

    1954 - İlk tur
    1986 - İlk tur
    1990 - İlk tur
    1994 - İlk tur
    1998 - İlk tur
    2002 - 4'üncü
    2006 - İlk tur
    2010 - 2. tur

    - Kadro

    Kaleciler: Jung Sung-ryong (Suwon Bluewings), Kim Seung-gyu (Ulsan Hyundai), Lee Bum-young (Busan IPark)

    Savunma: Kim Jin-soo (Albirex Niigata), Yun Suk-young (Queens Park Rangers), Kim Young-gwon (Guangzhou Evergrande), Hwang Seok-ho (Sanfrecce Hiroshima), Hong Jeong-ho (Augsburg), Kwak Tae-hwi (El-Hilal), Lee Yong (Ulsan Hyundai), Kim Chang-soo (Kashiwa Reysol)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orta saha: Ki Sung-yueng (Sunderland), Ha Dae-sung (Beijing Guoan), Han Kook-young (Kashiwa Reysol), Park Jong-woo (Guangzhou R&F), Son Heung-min (Bayer Leverkusen), Kim Bo-kyung (Cardiff City), Lee Chung-yong (Bolton Wanderers), Ji Dong-won (Augusburg)

    Forvet: Koo Ja-cheol (Mainz 05), Lee Keun-ho (Sangju Sangmu), Park Chu-young (Arsenal/Watford), Kim Shin-wook (Ulsan Hyundai)

    - Maç takvimi

    18 Haziran (TSİ: 01.00): Rusya-Güney Kore (Arena Pantanal - Cuiaba)
    22 Haziran (TSİ: 22.00): Güney Kore-Cezayir (Beira-Rio Stadı - Porto Alegre)
    26 Haziran (TSİ: 23.00): Güney Kore-Belçika (Arena de Sao Paulo - Sao Paulo)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow