hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Kupası hazırlık maçı: İngiltere - Peru: 3-0

    Dünya Kupası hazırlık maçı: İngiltere - Peru: 3-0
    expand

    İngiltere Milli Takımı, Peru ile oynadığı özel milli maçı 3-0 kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brezilya'da iki hafta sonra başlayacak Dünya Kupası öncesinde Wembley Stadı'nda son ciddi sınavına çıkan İngiltere Milli Takımı'nda, menajer Roy Hodgson, göreve geldiğinden bugüne kadar 25 maçtan 22'sinde görev verdiği Hart'a kaleyi emanet ederken, milli takım kariyerini noktaladığını açıklayan Ashley Cole'ün yerine Baines'e, yedek soyundurduğu Smalling'in yerine de Jagielka'ya görev verdi.

    Wilshere ve Sterling'i yedek bekleten, kanatlarda Welbeck ve Lallana'ya forma veren İngiliz teknik adam, Rooney'i de tek forvet Sturridge'in arkasında görevlendirdi.

    - Sturridge İngiltere'ye üstünlüğü getirdi

    Oyunun başında kontrolü eline alan İngiltere, rakibinin kalesine yaklaşmasına izin vermedi ancak Peru'nun kalabalık savunmasını da aşmakta zorlandı.

    İlk 15 dakikası pozisyon açısından kısır geçen karşılaşmada, ilk tehlikeli atağı Peru geliştirdi.

    16. dakikada gelişen Peru atağında Deza, kaleci Hart'la karşı karşıya kaldı ancak zamanında çıkan deneyimli file bekçisi topu yatarak kontrol etti. Bu pozisyondan iki dakika sonra Deza'nın ceza alanının dışından kaleye gönderdiği şutta, Hart son anda topu kornere çeldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    19. dakikada sağ kanattan topu taşıyan ve ceza alanına giren Lallana'nın düşmesiyle meşin yuvarlak müsait pozisyondaki Sturridge'in önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda, top az farkla yandan auta gitti.

    İngiltere aradığı golü 33. dakikada buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Johnson'ın pasıyla buluşan Sturridge, ceza alanının hemen önünden şık bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Liverpoollu futbolcu mart ayında Danimarka ile oynanan hazırlık maçında da takımına galibiyeti getiren tek golü kaydetmişti.

    İlk yarının son dakikalarında Ramirez sağ taraftan ceza alanına girdi ve kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ancak Hart, yatarak ayaklarıyla topu kornere çeldi.

    Karşılaşmanın ilk yarısı İngiltere'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

    - İkinci yarıda fark geldi

    İkinci yarının başında Peru, Deza ile beraberliğe yaklaştı. Bu futbolcunun uzak mesafeden sert şutunda, top az farkla üstten auta çıktı. 63. dakikada ceza alalında topla bulaşan Deza'nın vuruşunda, savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

    İngiltere, 65. dakikada farkı ikiye çıkardı. Baines'in kullandığı korner atışında, ceza alanında iyi yükselen Cahill, topu kafa vuruşuyla ağlara gönderdi. Evsahibi ekip, bu dakikaya kadar kaleye gönderdiği iki isabetli şutta da skor üretmeyi başardı.

    Bu golden 5 dakika sonra İngiltere, yine korner atışından üçüncü golü buldu. Baines'in kullandığı korner atışında, kaleci Fernandez topu elinden kaçırınca Jagielka araya girdi ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Peru karşısında takımının 3. golünü atan Evertonlı Jagielka'nın forma giydiği 11 maçı da kaybetmeyen İngiltere, bu karşılaşmaların 8'inden galibiyetle ayrıldı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve toplam 83 bin 578 futbolseverin izlediği karşılaşmayı İngiltere 3-0 kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Prens William milli takımı yalnız bırakmadı

    İngiltere Kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi ve aynı zamanda Futbol Federasyonu'nun onursal başkanı olan Cambridge Dükü William, milli maçı protokol tribününden izledi. Prens William'a İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke eşlik etti.

    - İngiltere, Dünya Kupası öncesi moral buldu

    Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Wembley Stadı'nda yaptığı son 3 özel maçın ikisini kaybeden, birinden galibiyetle ayrılan ve bu karşılaşmalarda sadece 1 gol atabilen İnglitere, Peru'yu yenerek moral depoladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen yıl 15 Kasım'da oynadığı Şili maçını 2-0 kaybeden İngiltere, 4 gün sonra Almanya ile karşılaşmış ve bu mücadeleden de 1-0 yenilgiyle ayrılmıştı. Mart ayında Danimarka'yı 1-0 mağlup eden İngiltere, dün gece de Peru'yu 3-0'lık skorla geçti.

    Dünya Kupası'nda D Grubu'nda İtalya, Uruguay ve Kosta Rika ile mücadele edecek İngiltere Milli Takımı, Brezilya'ya gitmeden 2 hazırlık maçı daha oynayacak. 4 Haziran'da Ekvador, 7 Haziran'da da Honduras ile ABD'nin Miami kentinde karşılaşacak olan Hodgson yönetimindeki İngiltere, pazar günü ABD'ye gidecek.

    - Peru karşısında ikinci galibiyet

    İngiltere, Peru karşısında tarihindeki ikinci galibiyetini elde etti.

    Daha önce Peru'da 1959 yılında oynanan ilk maçta rakibine 4-1 yenilen İngiltere, 1962 yılındaki ikinci mücadeleyi ise 4-0 kazanmıştı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow