hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AFP'ye göre Avrupa Ligi'nde 3 Türk takımı var!

    AFPye göre Avrupa Liginde 3 Türk takımı var
    expand

    Uluslararası haber ajansı AFP, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın oynanacak karşılaşmalar öncesinde dünyaya servis ettiği bir haberde ilginç bir hataya imza attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç Britanya ekibi Everton, Tottenham ve Celtic'in turnuvadaki kaderlerini belirleyecek maçlara çıkacaklarına vurgu yapılan haberde, Everton'ın yer aldığı H Grubu'ndaki Rus temsilcisi FC Krasnodar, Türk takımı olarak gösterildi.

    Gruptaki Fransız ekibi Lille'in "Türk ekibi" Krasnodar'la zorlu bir deplasman mücadelesine çıkacağının altı çizilen haberde, takımların hangi durumlarda bir üst tura çıkacağı ise şu cümleyle okurlara anlatıldı:

    FC Krasnodar'ın Türk takımı olarak yansıtıldığı haber, FIFA'nın resmi sitesi dahil birçok yayın organı tarafından kullanıldı.

    Galatasaray'da 32 kişi işten çıkarıldı

    Bir Fransız ekibinin yer aldığı grupla ilgili hazırlanan haberde böyle bir hata yapılması, üstelik de haberin Paris'ten servis edilmesi dikkat çekti. Genelde bu tip hataların ardından kısa süre sonra düzeltme yayımlayan AFP'nin henüz böyle bir adım atmaması, yapılan hatanın da farkına varılmadığına işaret ediyor.

    Dünyanın en heyecan verici 10 stat projesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manchester City - Bayern Münih: 3-2 (Maç Özeti)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow