hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Duygun Yarsuvat: "Fenerbahçe'nin açıklaması talihsiz"

    Duygun Yarsuvat: Fenerbahçenin açıklaması talihsiz
    expand

    Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe Kulübü'nün takım otobüsüne yapılan silahlı saldırı aydınlatılana kadar maçlara çıkmama kararını "talihsiz" bir açıklama olarak değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Kulübü'nün nisan ayı divan kurulu toplantısında Galatasaray Lisesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yarsuvat, geçen hafta sarı-lacivertli futbol takımına yapılan saldırı sonrası Fenerbahçe Kulübü'nün "Bu olay aydınlatılana kadar futbol oynama niyetinde değiliz" açıklamasıyla ilgili şunları söyledi:

    "Böyle bir karar aldılarsa talihsiz bir karar. Faillerin yakalanması elbet mühim ama böyle rest çekmek yanlış. Çünkü faili bulunmayan, faili meçhul birçok cinayet var. Bunu böyle söyleyerek, faillerin bulunması için uğraşılıyor. İki tane suç işlememiş insanı 'bunlar fail' diye yargılamaya başlarsanız haksızlık etmiş oluyorsunuz. Gerçek faillerin bulunması icab eder."

    Saldırıdan sonra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım veya herhangi bir sarı-lacivertli yöneticiyi arayıp aramadığının sorulması üzerine Yarsuvat, "Olmadı ama ben bildiri yayınladım onlara geçmiş olsun dedim. Bir cevap gelmedi" dedi.

    Yarsuvat, Spor Toto Süper Lig'in ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarının bir hafta ertelenmesiyle ilgili de "Önlem için değil, kamuoyunun bu olaylara dikkatini çekmek için yapılmış hareketti, çok yerindedir. Böylece kamuoyunun dikkati çekilecek ve terörist hareketlere yer verilmemesi sağlanacaktır, bir örnek teşkil edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünlülerin ikinci isimleri 

    -"Beraber çalıştığım bir arkadaş aday olursa desteklerim"

    Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Yarsuvat, mayıs ayında yapılacak başkanlık seçimi için, kendi döneminden bir yöneticinin aday olması durumunda destek vereceğini dile getirdi.

    Yarsuvat, başkan adaylığını açıklayan sarı-kırmızılı yönetici Dursun Özbek ile ilgili gelen sorular üzerine, "Beraber çalıştığım bir arkadaşım aday olursa onu desteklemek benim görevimdir. Benimle beraber çalıştığına göre tanıdığım bir adamdır. Çalışmasından da son derece memnunum" cevabını verdi. 

    Yarsuvat, divan kurulu başkanlığı seçiminde oyunuzu kime verdiniz sorusuna ise "Benimle beraber eskiden beri çalışan kişilere verdim. Hadi bakalım siz de bunu çözün" yanıtını verdi.

    Hayal mi gerçek mi?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow