hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe'ye 1 milyon üyenin yolu açıldı

    Fenerbahçeye 1 milyon üyenin yolu açıldı
    expand

    Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin yenilenen tüzüğü kabul edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kongre üyeleri, Ülker Sports Arena'da tüzük tadili için gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısında, 89 ana, 10 geçici maddeden oluşan yeni tüzüğü kabul etti. 

    Maddelerin tek tek okunup oylanmasının ardından tüzüğün tamamı için yeniden oylama yapıldı. Tüzük, oy birliğiyle kabul edildi.  

      - Temsilci üyelik kavramı tüzüğe girdi

     Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın üye sayısını artırmak için hedeflediği "Bir milyon üye" projesi doğrultusunda, temsilci üyelik kavramı sarı-lacivertlilerin yeni tüzüğünde yer aldı.

    Kulübe üye olmak isteyen, ancak giriş ücretinin tamamını ödemekte güçlük çekebilecek olanların kulüple üyelik bağı kurmasında kolaylık sağlanması ve üye sayısının arttırılması amacıyla tüzükte temsilci üyelik düzenlemesi yapıldı.

    Şubeler hakkında düzenlemeler yapılarak hazırlanan yeni tüzükte, geçici maddelerde belirtilen şahıslara belirli bir süre ile sınırlı olarak üye olabilme imkanı veren düzenlemeler de bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe Kulübü'nün tüzük tadil kongresi sona erdi

    Ülker Sports Arena'da tüzük tadili için gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısının ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Yıldırım, "Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük sivil örgütlerinden birisiydi. Artık bu tüzükle beraber Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük sivil örgütüdür. Bir milyon kişinin gücünü bir araya almış bir sivil örgüt. Herhalde neler yapabilir hayal edebiliyorsunuz. Ben ediyorum çünkü. Hep böyle düşünüyordum" diye konuştu. 

    Tatil gününde Fenerbahçe sevgisi ve sevdasıyla kongreye gelip destek verdikleri için katılanlara teşekkür eden başkan Yıldırım, şunları kaydetti:

    "Aslında bu yönetime ve sonra gelecek arkadaşlara yük bindirdik bugün. Öyle kolay değil bunları yapmak. Çok çalışmak lazım, çok iyi organize olmak lazım. Tüzüğün hazırlanmasında emeği geçen bütün arkadaşlara ve destek olanlara, bugün burada kendi fikriyle düşüncelerini söyleyenlere teşekkür ediyorum. Eksikler olabilir, bunlar önümüzdeki günlerde çıkacak kulüpler yasasıyla beraber yeniden ele alınır. Fenerbahçe için bu anayasa çok önemliydi."

    Olağanüstü genel kurul toplantısı Aziz Yıldırım'ın konuşmasının ardından sona erdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow