hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakan Çalhanoğlu için son hafta

    Hakan Çalhanoğlu için son hafta
    expand

    Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) kümede kalma mücadelesi veren Hamburg'un Türk milli orta saha oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, son hafta Mainz ile oynayacakları maçın "Şampiyonlar Ligi" gibi olacağını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bundesliga'da son haftaya girilirken Nürnberg ve Eintracht Braunschweig ile kümede kalma mücadelesi veren Hamburg'un Türk futbolcusu Çalhanoğlu, UEFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamasında, 33. haftada kaybetmelerine rağmen rakiplerinin de yenilmesiyle morallerinin yükseldiğini belirterek, "Her şey umduğumuz gibi gitti. Şimdi bir final maçımız var. Son hafta benim için Şampiyonlar Ligi gibi olacak" ifadelerini kullandı.

    Ligde çıktığı 31 maçta 11 gol atan, 4 de asist yapan 20 yaşındaki futbolcu, 33 hafta sonunda 27 puanla 16. sırada yer alan takımı Hamburg'un, 10 Mayıs'taki son hafta maçında da önemli kozlarından biri olacak. Hamburg, 7. sıradaki Mainz ile deplasmanda yapacağı karşılaşmayı kazanması halinde ligde kalmak için play-off maçı oynamayı garantileyecek.

    Hamburg'un rakiplerinden 26 puanla 17. sırada bulunan Nürnberg, 3. sıradaki Schalke 04'e konuk olacak. 25 puanla 18. sırada yer alan Eintracht Braunschweig ise 9. sıradaki Hoffenheim deplasmanına gidecek.

    Bundesliga'nın statüsüne göre, ligi 17 ve 18. sırada bitiren takımlar küme düşerken, 16. olan ekip, ligde kalmak için Almanya İkinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga 2) 3'üncüsüyle play-off maçı oynuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurulduğu 1887 yılından bu yana hiçbir zaman alt lige düşmeyen Hamburg, Bundesliga'nın kurulduğu 1963'ten beri oynanan tüm sezonlarda boy gösteren tek takım özelliğine de sahip.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow