hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmeleri

    İşte Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmeleri
    expand

    UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde, İspanyol takımları Sevillla ile Valencia, Portekiz temsilcisi Benfica ile İtalyan kulübü Juventus eşleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve eski İtalyan futbolcu Ciro Ferrara'nın yaptığı çekiliş sonucunda, bir İspanyol takımının finale adını yazdırması kesinleşti.

    Kupayı 2006 ve 2007 yıllarında üst üste 2 defa müzesine götüren Sevilla, 2004 şampiyonu ve 2012 yarı finalisti Valencia'nın rakibi oldu.

    SİZCE ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ... ANKET

    Geçen yılın finalisti Portekiz'in Benfica takımı ise turnuvayı adı "UEFA Kupası"yken 1977, 1990 ve 1993 yıllarında 3 kez kazanan ve bu yılki finale evsahipliği yapacak İtalyan takımı Juventus ile eşleşti.

    UEFA Avrupa Ligi yarı final eşleşmelerinde ilk maçlar 24 Nisan'da, rövanş karşılaşmaları ise 1 Mayıs'ta yapılacak. İlk maçlar Sevillla ve Benfica'nın sahasında oynanacak.

    Avrupa Ligi finali ise 14 Mayıs'ta İtalya'nın Torino kentindeki Juventus Stadı'nda yapılacak.

    "Bayern favori"

    UEFA Şampiyonlar Ligi yari final eşleşmesinde Bayern Münih'in favori olduğunu söyleyen Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'ye basın ve taraftarlardan destek geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kura sonrası mikrofonların başına geçen İtalyan teknik adam eşleşme ile ilgili ilginç bir yorum yaptı. Carlo Ancoletti, Bayern'in favori olduğunu ancak Real Madrid'e karşı futbol oynamanın öyle kolay bir şey olmadığını söyledi. Ancelotti, Bayern Münich'in hem bireysel hem de takım olarak kaliteli bir ekip olduğunun altını çizerek, kendilerini iki zorlu maçın beklediğini belirtti.

    Ancelotti'nin bu sözlerine geniş şekilde yer veren İspanyol medyası İtalyan hocanın günümüz futbolundaki Bayern gerçeğini ifade ettiğini yazdı. Gazeteler, Real Madrid'in kura sonucu hiçbir takımın istemediği bir rakibe düştüğünü hatırlatarak "Bayern, Real Madrid'den daha iyi futbol oynuyor, bunu kabullenmemiz gerekir "yorumları yaptılar.

    Gazetelerin yorum köşelerine mesaj gönderen taraftarlar ise eşleşmeden memnun olmadıklarını, Alman ekibini elemenin zor olacağını belirttiler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow