hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mevlüt Erdinç performansıyla göz doldurdu

    Mevlüt Erdinç performansıyla göz doldurdu
    expand

    Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Saint-Etienne forması giyen milli futbolcu Mevlüt Erdinç, başarılı bir sezonu geride bıraktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Paris Saint-Germain, Monaco ve Lille'in ardından ligi 69 puanla 4. sırada bitiren Saint-Etienne, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etti. Mevlüt Erdinç ise sezon boyunca sergilediği performans ve attığı gollerle takımına önemli katkı sağladı.

    Sezonu 13 golle tamamlayan milli futbolcu, performansıyla Türk ekipleri başta olmak üzere birçok kulübün transfer listesine de girmeyi başardı.

    - Takımının en golcüsü

     Bu sezon Saint-Etienne'in Avrupa kupaları mücadelesindeki önemli kozlarından biri haline gelen Mevlüt Erdinç, takımının en golcü oyuncusu oldu.

    Sezona Rennes ile başlayan ve 5. haftadan itibaren Saint-Etienne forması giymeye başlayan milli futbolcu, ligde 23'ü ilk 11'de olmak üzere 31 karşılaşmada görev yaptı ve bu maçlarda 12 gol kaydetti. Milli oyuncu bu gollerin 8'ini sağ ayakla, 2'sini sol ayakla, 2'sini ise kafayla rakip filelere gönderdi.

    Gollerinin 4'ünü karşılaşmaların son 15 dakikasında kaydeden Mevlüt Erdinç, 16-30, 46-60 ve uzatma dakikalarında ikişer gol atarken, ilk 15 dakikada ve devrenin son 15 dakikasında birer gol buldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa Lig Kupası 4. turunda uzatmalarda 2-1'lik skorla elendikleri Paris Saint-Germain karşılaşmasında da takımının tek golüne imza atan başarılı futbolcunun bu sezon resmi maçlarda 13 golü bulunuyor. Mevlüt Erdinç'in ardından 11 gole sahip Cezayir asıllı Fransız Romain Hamouma, takımının en golcü ikinci oyuncusu durumunda. Brezilyalı forvet Brandao'nun 9 gollük katkı sağladığı Saint-Etienne'de Fransız Benamin Corgnet ve Loic Perrin 7, Fildişi Sahilli Max Gradel 5 gol üretti.

    - Kariyerinin en golcü sezonlarından

    Kariyerinin en başarılı sezonlarından birini geçiren Mevlüt Erdinç, şu ana kadar forma giydiği her takımda en az bir sezon çift haneli gol sayılarına ulaşmayı başardı.

    Profesyonel futbol kariyerine başladığı Sochaux'da son 2 sezonunda sergilediği performansın ardından Paris Saint-Germain'e transfer olan başarılı futbolcu, başkent ekibindeki ilk yılında 19 gollük katkısıyla göz doldurdu. Daha sonra Rennes formasıyla gollerine devam eden Mevlüt, sezonun 5. haftasından itibaren formasını giymeye başladığı Saint-Etienne'in başarılı grafiğinde büyük pay sahibi oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow