hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor'un rakibi Rostov hakkında bilmeniz gerekenler

    Trabzonsporun rakibi Rostov hakkında bilmeniz gerekenler
    expand

    Trabzonspor'un, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda karşılaşacağı Rusya'nın Rostov takımı Rusya Premier Ligi'nde geçtiğimiz hafta Dinamo Moskova'ya 7-3 yenilerek lige kötü bir başlangıç yapmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Avrupa Ligi play-off turu kura çekimine seri başı olarak katılan Trabzonspor'un rakibi Rusya Federasyonu'dan Rostov oldu.

    Geçtiğimiz sezon ligi 7. sırada bitiren ancak Rusya Federasyonu Kupası'nda Krasnodar'ı yenen Rostov, UEFA Avrupa Ligi'nde play-off oynamaya hak kazanmıştı.

    Geçtiğimiz hafta başlayan Rusya Premier Ligi'nde deplasmanda oynadığı maçta Dinamo Moskova'ya 7-3 yenilen Rostov'u Miadrag Dozovic çalıştırıyor.

    Türk siyasetine damga vuran 10 fotoğraf!

    Rostov'da kiralık olarak oynayan ve geçtiğimiz sezon attığı 18 gol ile takımın en golcü oyuncusu olan 25 yaşındaki Rus oyuncu Artem Dzyuba, bu sezon Spartak Moskova'ya geri döndü.

    Rusya Federasyonu'nun köklü kulüpleri arasında bulunan ve 1930 yılında kurulan Rostov, maçlarını 15 bin 840 kapasiteli Olimp-2 Stadyumu'nda oynuyor.

    Beşiktaş'a Arsenal çıkınca sosyal medya

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trabzonspor'un Rus takımlarıyla maçları

    Trabzonspor, Avrupa kupalırında Rus takımları ile 3. maçını oynayacak.

    Avrupa'nın kulüp bazındaki ikinci büyük kupasının play-off eleme turu karşılaşmalarında Rusya Federasyonu'nun Rostov takımı ile eşleşen bordo-mavili ekip, ilk maçı kendi sahasında 21 Ağustos'da, ikinci maçı ise deplasmanda 28 Ağustos'ta oynayacak.

    Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarında 2011-2012 sezonunda Şampiyonlar Ligi B Grubunda karşılaştığı CSKA Moskova'ya deplasmanda 3-0 yenilmiş, Hüseyin Avni Aker Statyumu'nda oynan karşılaşmada ise golsüz berabere kalmıştı.

    Trabzonspor CEO'su umutlu

    Trabzonspor Kulübü Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Burak Gürdal, "Trabzonspor bu turda ağır basan taraf olacak. Umarım bir üst tura çıkan biz oluruz" dedi.

    Bordo mavili kulübü, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleşen kura töreninde temsil eden Gürdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kurada 5 rakibin en zorunu çektik. Bizim UEFA Kupası'nda hedefimiz bu turların oldukça yukarısı. O yüzden turu geçeceğimize inanıyoruz. Umarım turun sonunda UEFA gruplarına katılan takım biz oluruz" ifadelerini kullandı.

    Transfer politikası hakkında ise Gürdal, "Transfer sezonunun sonuna doğru geliyoruz. Transferde oldukça aktiftik. Önemli hamleler yaptık. Yeni bir hocayla, yeni bir ekiple yola çıktık. Bazı kritik noktalara önemli bir-iki transferimiz daha olacak. Bunun planlamasını yapıyoruz" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Kupası'ndaki hedeflerine dikkati çeken Gürdal, şunları söyledi: 

    "Yeni bir takımız. Biraz süreye ihtiyacımız var. Önümüzdeki birkaç ay zor olabilir ama sonrasında iyi sonuçların geleceğini, UEFA'da üst turlara çıkacağımızı düşünüyorum. UEFA'da geçen sene elde ettiğimiz sonucun üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Geçen sene son 16'ya kalmıştık. Bunun üzerindeki turlar bizim hedefimiz."

    Rakibin birkaç önemli futbolcusunun olduğunu ama takım değerinin çok yüksek olmadığını kaydeden Gürdal, "Bizim seviyelemizde değiller. 11 yabancı oyuncuya sahipler. Diğer rakiplere nazaran daha güçlü bir rakip ama Trabzonspor bu turda ağır basan taraf olacak. Umarım bir üst tura çıkan biz oluruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow