hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ZTK: Tokatspor - Galatasaray: 0-3

    ZTK: Tokatspor - Galatasaray: 0-3
    expand

    Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 5. hafta maçında Galatasaray, Tokatspor'u deplasmanda 3-0 mağlup etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray'ın golleri  25. dakikada İzet Hajrovic, 40. dakikada Yekta Kurtuluş ve 83. dakikada Veysel Sarı’dan geldi.

    Sarı-Kırmızılılar, puanını 10'a yükseltirken, ev sahibi Tokatspor ise 1 puanla grubun son sırasında yer aldı.

    -MAÇTAN DAKİKALAR-

    Karşılaşma, Tokatsporlu oyuncuların vuuruşu ile başladı.

    3'üncü dakikada sol kanattan hareketlenen Telles'in ortasında savunmanın kafasından seken top kalecide kaldı.

    11'inci dakikada sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Telles kullandı. Ön direğe kestiği topa Umut hareketlendi ancak kafa vuruşunu yapamayınca savunma uzaklaştırdı.

    13'üncü dakikada sağ çaprazdan kazanılan serbset vuruşu Hajroviç kullandı. Direkt kaleye gönderdiği top kaleci Mehmet'te kaldı.

    15'inci dakikada Ontivero'nun şutunda defanstan seken top Emre'nin önünde kaldı. Emre'nin düzeltip kaleye gönderdiği top kaleci Mehmet'te kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    16'ncı dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Sağ kanattan topla buluşan Ontivero'nun sert şutunda kaleciyi geçen top üst direğe çarpıp yere düştükten sonra oyun alanına geri döndü. Galatasaraylılar topun çizgiyi geçtiği gerekçesi ile gol kararı beklerken, hakem oyunu devam ettirdi.
    25'inci dakikada gelişen Galatasaray atağında, Ontivero'nun ara pasında sol kanattan ceza alanına hareketlenen Hajroviç öne çıkan kalecinin yanından plase bir vuruş yaptı. Yerden giden top köşeden filelerle buluştu. 0-1

    28'inci dakikada sol kanattan Tokatsporlu Mutlu'nun indirdiği topa Mehmet Öncan vuramayınca, sarı-kırmızılılar tehlikeyi uzaklaştırdı.

    38'inci dakikada sağ kanattan Emre'nin ceza alanına gönderdiği topta Umut'un yakın mesafeden vuruşu savunmadan döndü.

    40'ıncı dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanatan gelişen atakta Hajroviç'in pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Yekta, sert ve düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 0-2
    41'inci dakikada sağ kanatan hareketlenen Yekta ceza alanı içindeki Ontivero'yu topla buluşturmak istedi. Ontivero topa yetişemeyince top dışarı çıktı.

    45'inci dakikada gelişen Tokatspor atağında sağ kanattan Rıdvan'ın ortasında Mutlu yükselip vurdu, top az farkla auta gitti.

    Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekip Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    54'üncü dakikada sol kanttan köşe vuruşunu Telles kullandı. Burdisso'nun kafa vuruşu kaleci Mehmet'te kaldı.

    55'inci dakikada Tokat atağında sağ kanattan Rıdvan'ın ortasını Burdisso kafayla kornere uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

    61'inci dakikada Tokatspor atağında sol kanatta defanstan seken topu önünde bulan Mehmet Öncan'ın vuruşunda kale direği dibinde kaleci Ufuk'un dokunduğu top kornere çıktı.

    66'ncı dakikada Tokatspor'dan sağ kanattan hareketlenen Özgür Meriç, içeride uygun durumdaki Mutlu'yu gördü. Mutlu'nun yakın mesafeden etkisiz vuruşu kaleci Ufuk'ta kaldı.

    73'üncü dakikada sağ kanattan Vesel'in içeriye çevirdiği topu Berk İsmail, Umut Gündoğan'a bıraktı. Umut'un sol ayağı ile yerden sert şutu az farkla auta gitti.

    80'inci dakikada sağ kanattan gelişen Tokatspor atağında Rıdvan'ın ortasında Sebahattin'in vuruşunda top kale direğinden geri döndü.

    82'nci dakikada Tokatspor'dan Caner'in soldan uzun pasında hareketlenen Özgür Meriç sağ kanattan ceza alanına girerken vuruşunda top kaleci Ufuk'ta kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    83'üncü dakikada sağ kanatta topla buluşan Hajroviç, içeri hareketlenen Veysel'i gördü. Veysel'in sağ çaprazdan vuruşunda top filelerle buluştu. 0-3

    86'ncı dakikada Galatasaray akınında, Yekta'nın ara pasında Berk İsmail kaleci ile karşı karşıya yerden vuruşunda kaleci golü önledi. Dönen topu Emre bir kez daha kaleye gönderdi savunmadan döndü. Topu önünde bulan Hajroviç'in şutunda ise Mehmet gole izin vermedi.

    90'ıncı dakikada Tokatspor atağında sağ kanattan Rıdvan'ın ortasında Mehmet Öncan'ın röveşata vuruşu az farkla auta gitti.

    Karşılaşma, Galatasaray'ın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

    Mancini'nin açıklamaları

    Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Ziraat Türkiye Kupası'nda Tokatspor'a karşı hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

    Mancini, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda deplasmanda Tokatspor'u 3-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Tokatspor karşısında ilk 11'de birçok yeni oyuncusunun görev yaptığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çok sayıda yeni oyuncuya rağmen sahada iyi oynayan bir Galatasaray olduğunu vurgulayan Mancini, "Gruptan çıkma açısından önemli bir 3 puan aldık. Hak ederek, iyi oynayarak 3 puan aldığımızı düşünüyoruz" dedi.

    Mancini, maçta sakatlanan Lucas Ontivero'nun durumunun sorulması üzerine, yorgunluktan kaynaklanan bir sıkıntı yaşandığını, önemli bir sakatlığın söz konusu olmadığını ifade etti.

    Bir gazetecinin, Drogba, Sneijder ve diğer as oyuncuların Tokat'a getirilmeme nedenini sorması üzerine, Roberto Mancini, şunları söyledi:

    "Ne yazık ki gereksiz kurallardan ve gereksiz fikstürden dolayı getiremedik. Galatasaray, hem ligde hem kupada mücadele ediyor, bir ay içinde 6 maç oynuyor. Bazı takımlar sadece ligde oynuyor ve pazardan pazara maç yapıyor. Cumartesi günü Eskişehirspor ile maçımız var. Bu yoğun tempoda bu tip oyuncularımızı mutlaka dinlendirmemiz gerekiyor."

    Yeni oyuncuların gol sevinci

    Galatasaray'ın yeni transferlerinden Veysel Sarı, sarı-kırmızılı formayla ilk maçında golle tanıştığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

    Sarı, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda Galatasaray'ın Tokatspor'u 2-0 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Eskişehirspor'da bir ay kadro dışı kaldıktan sonra yeni takımı Galatasaray ile dün ilk kez antrenmana çıktığını belirtti.

    Çok heyecanlı olduğunu anlatan Sarı, "İlk maç, ilk heyecandı.

    İnşallah, sizi ve izleyenleri mahcup etmemişimdir. Gol attığım için çok mutluyum, çok heyecanlıyım" dedi.

    Birçok mevkide oynayabildiğini dile getiren Sarı, görev verilen her mevkide elinden gelen her şeyi yapmaya çalışacağını söyledi.

    Sarı, Galatasaray'da birçok futbolcuyu örnek aldığını belirterek, "Onlardan çok şey öğreneceğim. Onlarla çalışmak gurur verici. Onlardan çok şey öğrenip, hem futboluma hem kulübüme katkı sağlayacağım" diye konuştu.

    - Burdisso'nun görüşleri

    Galatasaray'ın yeni transferlerinden Guillermo Enio Burdisso ise Tokatspor'a karşı hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

    Transferine değinen Burdisso, "Galatasaray gibi büyük bir camiaya geldiğim için çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum" dedi.

    Arjantinli stoper, bir basın mensubunun, Galatasaray'ın Burdisso transferinin herkes için sürpriz olduğunu söylemesi üzerine, "Ne yalan söyleyeyim benim için de sürpriz oldu. Büyük bir camiaya gelmek her futbolcunun hayalidir. Galatasaray'da olduğum için çok mutluyum" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow