hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nadal, Djokovic ve Serena yarı finalde

    Nadal, Djokovic ve Serena yarı finalde
    expand

    Uluslararası BNL İtalya Turnuvası'nda tek erkeklerde Rafael Nadal ve Novak Djokovic, tek kadınlarda Serena Williams yarı finale çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya'nın başkenti Roma'daki Foro Italico semtinde bu yıl 71'incisi düzenlenen ve kadınlarda 2 milyon 120 bin avro, erkeklerde 3 milyon 452 bin 415 euro ödüllü turnuvada, tek erkekler ve tek kadınlarda çeyrek final maçları oynandı.

    Erkekler 1 numarası İspanyol Rafael Nadal, 7 numaralı seribaşı İskoç Andy Murray ile merkez kortta yaptığı ve yaklaşık 10 bin tenisseverin izlediği maçı, iki saati aşkın sürede 1-6, 6-3 ve 7-5'lik setlerle 2-1 kazandı.

    Nadal'ın yarı finaldeki rakibi, çeyrek finalde Alman Tommy Haas karşısında ilk seti 6-2 aldıktan sonra rakibinin ikinci sette oyundan çekilmesiyle tur atlayan 12 numaralı seribaşı Bulgar raket Grigor Dimitrov oldu.

    2 numaralı seribaşı Sırp raket Novak Djokovic de İspanyol raket 5 numaralı seribaşı David Ferrer'i iki saati aşkın süren çekişmeli maçta 7-5, 4-6 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yenerek, yarı finale yükseldi. Djokovic'in yarı finaldeki rakibi ise 8 numaralı seribaşı Kanadalı Milos Raonic oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raonic, çeyrek finalde Fransız raket Jeremy Chardy'i 6-3, 5-7 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yenerek, üst tura yükseldi.

    - Kadınlarda son dörtte 2 Sırp raket

    Tek kadınlarda ise ABD'li dünya 1 numarası Serena Williams, Çinli Shuai Zhang'ı fazla zorlanmadan 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

    Williams'ın yarı finalde eşleştiği 11 numaralı seribaşı Sırp raket Ana Ivanovic de İspanyol Carla Suarez Navarro'yu 6-4, 3-6 ve 6-4'lük setlerle 2-1 mağlup ederek, son dörde kaldı. Tek kadınlarda günün sürprizini evsahibi ülkeden 10 numaralı seribaşı Sara Errani, dünya 2 numarası Çinli raket Na Li'yi 6-3, 4-6 ve 6-2'lik üç set sonucunda 2-1 yenerek yaptı.

    Errani, bu sonuçla yarı finale yükseldi. İtalyan raketin yarı finaldeki rakibi ise 3 numaralı seribaşı Polonyalı Agnieszka Radwanska'yı çeyrek finalde 6-4'lük iki setle mağlup eden 6 numaralı seribaşı Sırp Jelena Jankovic oldu.

    Turnuva, yarın teklerde ve çiftlerde yapılacak yarı final maçlarıyla devam edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow