hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sharapova "Muguruza'nın rüyası"nı kabusa çevirdi

    Sharapova Muguruzanın rüyasını kabusa çevirdi
    expand

    Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda 7 numaralı seribaşı Maria Sharapova, dünya sıralamasının 35'incisi Garbine Muguruza'yı, geriden gelerek 2-1 yendi ve yarı finale yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tek kadınlar çeyrek final maçında, 2012 yılı şampiyonu ve geçen yılın finalisti 7 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova ile 3. turda Serena Williams'ı elemeyi başaran İspanyol Garbine Muguruza karşılaştı.

    Karşılaşmaya harika bir giriş yapan Muguruza, çok iyi servis karşıladığı setin ilk ve 3. oyununda servis kırıp servis oyunlarına da tutununca skoru 4-0'a getirdi. 5. oyunda Sharapova, setteki tek sayısını elde etse de (1-4) üst üste iki oyun alan İspanyol tenisçi, yarım saat sürmeyen ilk seti 6-1 kazandı.

    İkinci sete servis karşılayarak başlayan Rus tenisçi, 3. oyunda maçtaki ilk servisini kırdı (2-1). Oyunun kontrolünü ele geçirmiş gibi gözüken Sharapova, 6. oyunda çift hata yaparak servisinin kırılmasına engel olamadı ve durum 3-3'e geldi. Bu noktadan sonra iki raket de çok sayıda basit hata yaptı ancak daha az hata yapan Saharapova, 11. oyunda servis kırdı ve 6-5 öne geçti.

    Set için servis attığı oyunu zorlanmasına rağmen alan eski dünya 1 numarası, maça denge getirdi (1-1).

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sharapova, ilk iki oyunu servis atan tenisçilerin kazandığı final setinin 3. oyununda servis kırarak 2-1 öne geçti. Sharapova'nın servis kullandığı 4. oyun maçın kaderini belirledi. Sharapova, Muguruza'nın birkaç defa servis kırma şansı yakaladığı oyunu alarak, bu seviyede maç tecrübesi olmayan rakibi karşısında psikolojik üstünlüğü de ele geçirdi (4-1). Sonraki iki oyunu zorlanmadan kazanan Rus tenisçi, seti 6-1, 2 saat 6 dakika süren maçı da 2-1 alarak yarı finalin yolunu tuttu.

    Rakibi belli oldu

    Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda 18 numaralı seribaşı Eugenie Bouchard, 14 numaralı seribaşı Carla Suarez Navarro'yu 2-1 yenerek yarı finale yükseldi.

    Tek kadınlardaki çeyrek final maçı, sezonun ilk "grand slam"i Avustralya Açık'ta yarı final oynayarak dikkatleri üzerine çeken 18 numaralı seribaşı Kanadalı Eugenie Bouchard ile 14 numaralı seribaşı İspanyol Carla Suarez Navarro'nun mücadelesine sahne oldu.

    Bouchard, Fransa Açık'ta 2008'de de çeyrek finale çıkan Navarro karşısında 5-2 geriye düşmesine rağmen 8. oyunda servis kırdı. Peş peşe aldığı oyunlarla seti "tie break"e taşıyan Kanadalı raket, "tie break"i de 7-4 kazanarak maçta 1-0 üstünlük yakaladı.

    İkinci sette hem servislerinden daha fazla puan çıkaran hem de rakibinin servislerini daha iyi karşılayan Suarez Navarro, Bouchard'ın basit hatalarından da aldığı puanlarla seti 6-2 alarak maçta durumu 1-1'e getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Final setine iki raket de servis kırarak başladı. Suarez Navarro, servis kullandığı oyundan sonra 4. oyunda da rakibinin servisini kırdı ve 3-1 öne geçti. Setin devamında, basit hatalara devam etmesine karşın puanları yönlendiren taraf olan 20 yaşındaki Bouchard, 7. ve 11. oyunda servis kırarak avantajı ele geçirdi (6-5). Sonraki oyun için servis atan Bouchard, seti 7-5, karşılaşmayı da 2-1 kazanarak, sezonun ikinci "grand slam"inde de adını yarı finale yazdırdı.

    Bouchard, yarı finalde 2012 yılı şampiyonu ve geçen yılın finalisti 7 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova ile karşılaşacak.

    Djokovic

    Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek erkeklerde Novak Djokovic, üstün bir oyunun ardından Milos Raonic'i 3-0 yenerek yarı finale yükseldi.

    Fransa Açık'ın 10. gününde tek erkekler çeyrek final mücadelesinde, dünya sıralamasının 2 numarasında yer alan Sırp Novak Djokovic ile 8 numaralı seribaşı Kanadalı Milos Raonic karşı karşıya geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Philippe Chatrier kortunda oynanan maça dengeli bir oyunla başlayan Djokovic, rakibinin ilk sette yaptığı 18 basit hatayı iyi değerlendirerek seti 7-5 aldı.

    Sert servisleriyle Djokovic karşısında etkili olmaya çalışan Raonic, ikinci seti tie-break'e taşımayı başarsa da maç boyunca oyununu olumsuz yönde etkileyen basit hatalarına devam etti ve bu seti de 7-6 kaybetti.

    Morali bozulan Kanadalı rakibi karşısında son sette "backhand" vuruşlarıyla sayılar bulan Djokovic, 2 saat 22 dakika süren maçın 3. setini de 6-4 alarak mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

    -Gulbis zorlanmadı

    Günün diğer maçında 6 numaralı seribaşı Tomas Berdych ile Letonyalı 18 numaralı seribaşı Ernests Gulbis, Suzanne Lenglen kortunda karşılaştı.

    Maçın favorisi Çek Berdych karşısında atak bir oyun sergileyen Gulbis, maç boyunca kullandığı güçlü servislerle rakibine üstünlük kurmayı başardı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berdych karşısında etkili "winner" vuruşlarıyla sayılar kazanan Gulbis, rahat bir oyunun ardından 6-3, 6-2 ve 6-4'lük setlerle yarı finalde Novak Djokovic'in rakibi oldu.

    -Yarının programı

    Fransa Açık'ın 11. gününde tek erkekler çeyrek final mücadelelerinde dünya 1 numarası İspanyol Rafael Nadal, vatandaşı David Ferrer, 7 numaralı seribaşı Andy Murray ise Fransız Gael Monfils ile karşılaşacak.

    Tek kadınlar çeyrek finalinde ise Rumen 4 numaralı seribaşı Simona Halep, Rus Svetlana Kuznetsova, 10 numaralı İtalyan Sara Errani ise Alman tenisçi Andrea Petkovic ile oynayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow