hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolandırıcılar Apple kullanıcılarının peşine düştü

    Dolandırıcılar Apple kullanıcılarının peşine düştü
    expand

    Çevirimiçi dolandırıcıların Mac OS ve son zamanlarda iOS işletim sistemine yönelme cesareti bulundular. iOS kullanıcılarına problemin giderilmesi için ahte destek numaralarını aramalarına zorlanılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üst düzey güvenlik araştırmacısı Jerome Segura, iPhone ve iPad kullanıcıları kapsayan sahte iOS çökme raporu yollanıldığını söyledi. Telefonlara düşen bu raporu açan kullanıcılar, Safari’yi etkisiz hale getiriyorlar.

    Rapor sisteme bir kere bulaştığında, kurtulmanın zor olduğunu belirten Segura, kullanıcıların iPhone veya iPad cihazlarını Uçak Modu’na aldıktan sonra Safari’nin tarama geçmişini temizleyip tarayıcıyı yeniden açmaları gerektiğini söyledi.

    Bu yapılmadığı takdirde iOS kullanıcılarına problemin giderilmesi için yönlendirilen telefon numarası aramaları gerekiyor. Jerome Segura; bu gibi sahte uyarıların, bilgisayar ve cihazlarla ilgili güvenlik veya performans problemlerinin olduğunu öne sürerek kullanıcıları destek hattını aramak için ikna etmeye çalışıldığı söylüyor.

    Bu tip dolandırıcılıkların; “Sosyal Mühendislik” temeline dayandığını belirten Segura, asıl amacın telefon üzerinden kredi kartı bilgilerine ulaşmak olduğunu ifade ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow