hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Opera Max internet paketinizi kontrol altında tutuyor

    Opera Max internet paketinizi kontrol altında tutuyor
    expand

    Opera Max, telefonunuzda interneti kullanan her uygulamayı size listeliyor. Hangi uygulama ne kadar internet kullanıldığını listeliyor. Eğer uygulamanın internet paketinizi bitirmesinden rahatsızsanız, Opera Max üzerinden o uygulamanın internet erişimini kesebiliyorsunuz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Opera Max, YouTube ve Netflix gibi iki popüler video servisinden izlediğiniz videoların boyutunu küçültüyor. Netflix Türkiye’den kullanılamadığı için YouTube konusundan bahsedelim. Opera Max, YouTube videolarının boyutunu %50 oranında azaltıyor. Bu optimizasyon işlemi videonun kalitesini etkiliyor ancak zaten telefon ekranından izlediğiniz için kalite farkı dikkat çekmiyor.

    Uygun videolar bu sıkıştırma oranı %70’e kadar yükseliyor. Yani 100 MB’lık videoyu, 30 MB boyutunda izleyebiliyorsunuz. Ancak genel olarak tüm videolar %50 oranında sıkıştırılıyor. 100 MB boyutundaki bir videoyu, sadece 50 MB harcayarak, kaliteden çok fazla ödün vermeden izlemek mümkün.

    Opera Max internet paketinizi kontrol altında tutuyor

    Opera Max’in en önemli faydası, internet paketinizin hemen bitmemesini sağlaması. Video sıkıştırma dışında, gezindiğiniz internet sitelerindeki görsellerin ve scriptlerin boyutlarını da sıkıştırıyor. Bu sayede aslında telefonunuzun pil ömrünü de artırmış oluyorsunuz. Çünkü hücresel veriyi ne kadar az kullanırsanız, piliniz o kadar uzun süre dayanır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow