hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara ve İzmir'deki "Berkin" eylemlerine sert müdahale

    Ankara ve İzmirdeki Berkin eylemlerine sert müdahale
    expand

    Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle 269 gün yoğun bakımda kalan ve dün hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ı anmak için Ankara ve İzmir'de toplanan kalabalığa polis müdahale etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA:

    269 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için Ankara'da binlerce kişi Kızılay'a akın etti. Berkin Elvan için eylem yapanlara polis müdahale etti. Tuzluçayır'daki müdahalede 2 göstericinin yaralandığı belirtiliyor.

    Kızılay'da polis çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Polis helikopteri de eylemi havadan takip etti.

    Kızılay'daki gösteride sivil polislerin oradaki göstericilerden birisini gözaltina almak istemesine çevrede bulunan vatandaşlar izin vermedi. 

    Ankara Valiliği, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle yapılan protestolarda çevreye zarar veren 73 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

    Ankara ve İzmirdeki Berkin eylemlerine sert müdahale

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kennedy Caddesi'nde müdahale

    Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek isteyen bir grup Kennedy Caddesi'nde eylem yaptı. Gruba dağılmaları yönünde anons yapan polis daha sonra akrep ve TOMAlarla müdahalede bulundu. Protestocular müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

    Ankara Üniversitesi'nde müdahale

    Öte yandan Ankara Üniversitesi'nin Cebeci Yerleşkesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenciler, hayatını kaybeden Berkin Elvan için eylem yaptı. Grup caddeye inerek yolu trafiğe kapattı. Yolu kapatan gruba çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sonrası okul içine kaçan eylemciler ile polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.

    Avukatlar ellerindeki ekmeklerle yürüdü

    Berkin için Ankara Barosu avukatları da eylem yaptı. Avukatlar, cübbelerini giyip, ellerinde ekmek ve Berkin'in fotoğraflarıyla Adliye'den Kızılay'a kadar yürüdü.

    Burada toplanan eylemciler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve polis aleyhine çeşitli sloganlar attılar ve dövizler taşıdılar. Anma eylemine katılan bir gurup ise, kavşaktan geçmekte olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait kanalizasyon aracına tekmeler savurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sürücü ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Güven Park yakınlarında üniformalı polis ekipleri bulunmazken, TOMA'lar ise Atatürk Bulvarı üzerinde hazır bekletiliyordu.

    Polis Ankara Kızılay'daki Güven Park'ta toplanana kalabalığa müdahale etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow