hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12 Greif işçisi de gözaltına alındı

    12 Greif işçisi de gözaltına alındı
    expand

    Dün polisin eylemdeki işçilere müdahalesi sonrasında çatıya çıkan 12 Greif işçisi eylemlerine son verdi. Fabrikanın çatısından inen 12 işçi polis tarafından gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hadımköy'de GREİF adlı çuval fabrikasında üretimi durdurarak, yaklaşık 2 aydır eylem yapan işçilerden 91'i, dün polis tarafından gözaltına alınmış, 12 işçi de eylemlerine fabrikanın çatısında devam etmişti.

    Fabrikasının çatısında bulunan 12 işçi, gece geç saatlerde eylemlerini bitirip inince polis tarafından gözaltına alındı.

    Bekleyiş sürüyor

    Öte yandan Hadımköy'de GREİF adlı çuval fabrikasında üretimi durdurarak, yaklaşık 2 aydır eylem yapan işçilerin fabrika önündeki bekleyişleri devam ediyor.

    Dün sabah yapılan polis operasyonuyla gözaltına alınan ve emniyete götürülen işçilerden bir kısmı serbest bırakıldıktan sonra fabrikanın önüne geldi.

    Burada çadır kurup ateş yakan işçiler ve yakınlarının bekleyişleri devam ediyor. Çok sayıdaki çevik kuvvet ekibinin de güvenlik önlemi sürüyor.

    Grup adına işçilerden Murat Purhan tarafından yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:

    "İşçiler olarak çalışma hakkımızı istiyoruz. Bu hakkı savunurken bizim yanımızda başta anayasanın hükmü olduğu için devletin olduğunu düşünüyoruz. Çalışma hakkımızı savunurken yanımızda sendikamızın olduğunu düşünüyoruz. DİSK'in olması gerektiğini düşünüyoruz. Bir kez daha çağrımızı yeniliyoruz. Çalışma hakkımızı elimizden alamazsınız, almamalısınız. Bu ülke sosyal devletse bu hakkı işçilerin elinden söküp alamazsınız. İşçiler 800 lira yerine bin lira istedi diye bu hakkı alamazsınız. İşverene de sesleniyoruz. Yaptığın hiçbir oyun, hiçbir tehdit bizleri yıldırmayacak, boyun eğdirmeycek, diz çökertemeyecek. Burası kapandıysa da sosyal ve yasal hakkımızı alana kadar önünde ucunda, sonunda ne olursa olsun sonuna kadar direneceğiz. Bine yakın polis tutuyorsunuz. Bir ay tutsanız biz burada bir ay bekleyeceğiz ama çalışma  hakımızı elimizden aldırtmayacağız. Bu fabrikaya yine gireceğiz. Kapıdan kovsanız bacadan gireceğiz. Hakkımızı size yedirmeyeceğiz. Hakkımızı alana kadar da buradan asla gitmeyeceğiz" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dayanışma gecesi

    Öte yandan "Dayanışmalar Greif Çalışma Grubu" direnişe destek için bu akşam Caferağa Spor Salonu'nda saat 20.00'de Bandista, Eski Bando, Bremin Mızıkacıları ve Tahribad-ı İsyan'ın da sahne alacağı bir dayanışma gecesi düzenliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow