hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    8 taksi şoförünü yaralayan şüpheli gözaltına alındı

    8 taksi şoförünü yaralayan şüpheli gözaltına alındı
    expand

    İstanbul'da, iki günde 8 taksi şoförünü yaralayıp para, cep telefonu ve otomobillerini gasbettiği öne sürülen şüpheli gözaltına alındı. Yaklaşık 40 taksi şoförü de, araçlarıyla Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddiaya göre, Beyoğlu, Esenler, Eyüp ve Kağıthane'de bindiği taksilerin şoförlerinin yüzlerini falçatayla yaralayıp, üzerlerindeki cep telefonu ve parayı aldıktan sonra araçları gasbeden süpheli, verilen eşkal doğrultusunda polis ekiplerince Sultanbeyli'de yakalandı.

    İsmi açıklanmayan şüphelinin, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

    Taksicilerden eylem

    Bu arada, boynundan yaralanan ve aracı gasbedilen 34 THD 41 plakalı taksinin şoförü Umut Demir'e destek olmak için Esenler Emniyet Müdürlüğü önüne gelen 40 kadar taksici, yönelik güvenlik önlemlerinin artırılmasını, panik butonlarının yerine sürücüye özel kabinleri olan araçların yaygınlaştırılması için gerekli altyapının bir an önce sağlanmasını istedi.

    İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan, Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Hüseyin Demir'in de aralarında bulunduğu taksici, otomobillerini bulunduğu yerden çekmesi için uyarıda bulunan trafik polisine tepki gösterdi.

    "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yeraltı kaçış yolu var mı?"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Demir, burada yaptığı açıklamada, son iki günde gerçekleşen gasp olaylarının çok üzücü olduğunu belirterek, "Bu olayların tamamını 170 santimetre boyunda, beyaz tenli, kirli sakallı bir kişinin yaptığını düşünüyoruz. Şehrin farklı yerlerinden taksiye binen şüpheli bir süre gittikten sonra taksici arkadaşlarımızı falçata ile boynundan bıçaklıyor. Üzerlerindeki para ve cep telefonunu da aldıktan sonra sürücü arkadaşlarımızı araçtan atarak otomobillerini de alıp kaçıyor" diye konuştu.

    Polisten aldığımız bilgiye göre eşkale uyan bir şüpheli Sultanbeyli'de gözaltına alındı" dedi.

    Esenler Emniyet Müdürlüğü önünde bir süre bekleyen taksiciler, şüphelinin yakalandığını öğrendikten sonra korna çalarak buradan ayrıldı.

    Belediye apar topar evlerinden çıkardı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow