hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Anayasa Mahkemesi'ni de dinlemişler!"

    Anayasa Mahkemesini de dinlemişler
    expand

    Başbakan Erdoğan Konya'nın Ereğli ilçesinde yaptığı mitingde yaptığı konuşmada, "Anayasa Mahkemesini de dinliyorlar. Son zamanlarda atılan adımlar işte bizde bu soru işaretlerini doğuruyor. Çünkü her şeyleri bunların santaj, her şeyleri bunların montaj" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya kent merkezinde katıldığı toplu açılış törenin ardından helikopter Ereğli İlçesi'ne geçti.

    30 Mart seçimlerinde Ereğli Belediye Başkanlığı'nın MHP'den Ak Partiye geçtiğini hatırlatan Erdoğan, Ak Parti'yi destekleyenlere teşekkür etti.

    30 Mart seçimlerinde oyun ve hilelerin olduğunu belirten Erdoğan, CHP, MHP, BDP ve Pensilvanya'nın ele ele, omuz omuza verip, tuzaklar kurdukları ifade etti.

    Kurulan tuzakların bozulduğunu belirten Erdoğan, "Ama onların tuzakların üzerinde Allah'ın bir hükmü olduğunu unuttular ve sonunda Endülüs'te gezi yaparken orada Allah'ın bir hükmünü gördüm, 'Allah'tan başka galip yoktur.' Ama birileri bunun farkında değildi, sizler bunun farkındaydınız, gece demediniz, gündüz demediniz, koştunuz, çalıştınız hanım kardeşlerim bu davanın ablaları olarak çalıştı. Birilerinin ablaları varmış. Ama işte ablalar galip geldi. Abiler galip geldi. Şimdi hizmet zamanı" diye konuştu.

    CHP ve MHP'ye eleştiri

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SKK Genel Müdürü iken SSK'yı batırdığını, partinin içinde halk olmasına rağmen uygulamada halkın yanında olmadığını iddia etti.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Erdoğan, "Yavru muhalefet. Adında milliyetçilik  ifadesi var. Sevsinler senin milliyetçiliğini. Acaba milliyetçilik adına ne yaptı. Dünyada milliyetçilik adına hangi ülkeye gitti. Bakınız bu kardeşiniz bu ülkeye başbakan oldu ve bizim Göktür anıtlarımız var. Moğalistan'a gittik. Orada dediler Karaaslan'dan Göktür Anıtları'na kadar 42 kilometrede yol yok. Oraya 42 kilometre yolu yaptık ve müzeyi yaptık. Oraya gittiğimde havaalanı falanda yoktu. Adete çöle gittik" dedi.

    Bahçeli'nin uçağa binme sendromu varmış

    Moğalistan'daki açılış törenine, şehit törenine katıldığı için kendisinin gidemediğini belirten Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazı ile MHP'li bir milletvekilinin giderek açılışı yaptığını söyledi.

    Daha sonra tekrar Moğalistan'a gittiğini ve oradaki farklı yerlere gittiğini oradaki anıtları ziyaret ettiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Orda da yol kenarında Konyalı kardeşlerimizin yaptığı mescid vardı. Onu da ziyaret ettim. Ama bizim için yeterli değil. Biz buradaki anıtların olduğu yerde müzeyi yapacağız. Çünkü Türkün ayak izlerini buraya geldiğini biliyorduk diyerek buraya gideceğiz. Ey Bahçeli, sen buralara niye gitmedin. Çünkü  bunda uçağa binme sendromu varmış. Öyle dediler. Binseydin. Oralara da gitseydin. Her yer bizim için buralarda iz varsa, atalarımızın, atlarının izi varsa biz buralara gideriz dedik ve gittik."

    Erdoğan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan, Azerbaycan'ı, Balkanları sürekli dolaştığını çünkü orada soydaşları ve kardeşleri olduğunu kaydetti. Suriye'yi de yalnız bırakmadığını ifade eden Erdoğan, 700 bin Suriyeli'nin ülkemizde barındığını belirtti.
     
    Bunların her şeyi şantaj

    Erdoğan, "Biz bunların inine gireceğiz inine. Bunları bırakmıyacağız. Devletin bütün kurumlarına sızmışlar. Devletin en üst kademesinden tutun Cumhurbaşkanlığı'ndan tutun, bugün yeni bir şey daha söylüyorum, Anayasa Mahkemesi'ni de dinliyorlar ve son zamanlarda atılan adımlar bizde bu soru işaretlerini doğuruyor. Çünkü bunların her şeyi şantaj, her şeyi montaj. Dışişleri Bakanlığını dinlediler ve bunu dünyaya servis ettiler. Ne yazık ki, CHP, MHP, BDP, bunların yanında oluyor. Onları da dinliyorlar. Kimi dinlerse dinlesinler, bunların karşısında biz varız" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow