hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da Soma protestosuna müdahale

    Ankarada Soma protestosuna müdahale
    expand

    Ankara'da Ziya Gökalp Caddesi üzerinde toplanan ve Soma'da yaşanan maden faciasını protesto eden gruba polis müdahale etti. Göstericilere su, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale edilirken, 50'ye yakın gösterici gözaltına alındı. İzmir'deki gösterilerde ise 27 gözaltı var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara’da gün boyu Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazasındaki ölümleri protesto eden gruplara çevik kuvvet müdahale etti.

    18.30 sıralarında Ziya Gökalp Caddesi üzerinde Soma’daki maden kazasını protesto etmek için toplanan grup, caddeyi trafiğe kapattı.

    Göstericilere dağılmaları yönünde uyarı yapan polis ise gruba tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

    Polisin müdahalesi eylemciler,  taş ve havai fişekle karşılık verdi. Olaylarda 50’ye yakın göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi.

    Kızılay’daki ara sokaklarda polis ile göstericiler arasındaki çatışmalar sürüyor.

    İzmir'de 27 gözaltı

    İzmir'de Soma faciasına tepki göstermek için biararaya gelen grup, oturma eylemi yaparak yol kapattı. Vatandaşlarla tartışan gruba polis müdahale etti, 27 kişi gözaltına alındı.

    Sosyal medyadan örgütlenen yaklaşık bin kişi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde biraraya geldi. Talatpaşa Bulvarı Gazi Orta okulu önüne yürüyen grup, Soma'daki maden faciasına tepki göstermek için yolu araç trafiğine kapadı. 30 dakika sonra grubun büyük bir bölümü eyleme yarın (cuma) devam edeceklerini söyleyerek buradan ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dağılmayan 200 kişi ise sloganlar eşliğinde Plevne Bulvarı'nda yürüdü. Tekrar Gazi Ortaokulu'nun önüne dönen grup, barikatlar kurarak Talatpaşa Bulvarı'nı birkez daha yolu araç trafiğine kapadı.

    Vatandaşlar ve araç sürücüleri göstericilere tepki gösterdi, tartışmalar yaşandı. Saat 21.30 sıralarında TOMA araçlarının desleklediği resmi ve sivil polis ekipleri, göstericilere müdahale etti. Çevreye dağılan göstericilerden 27 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow