hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arınç: "Gel denirse Gül çevirmez"

    Arınç: Gel denirse Gül çevirmez
    expand

    "Gel denirse Gül çevirmez." Açıklamayı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge'ye yaptı. Çekirge, Gül'ün partiden teklif alması halinde AK Parti'nin Genel Başkanlığı'na geçebileceğini yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih Çekirge, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile yaptığı görüşmeyi köşe yazısına taşıdı.

    Habere göre Arınç, Başbakan'ın cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözü ile bakıyor. Başbakan Erdoğan'ın mazbatasını alması ile AK Parti içinden geçici bir başbakan seçilecek ve ak parti ekim ayında kongreye gidecek.

    Arınç, "Sayın başbakanımız seçilip mazbatasını alınca, başbakanlık bitecek. Geçici başbakan seçilecektir. Ekim ayında da genel başkan seçilir. Ondan sonraki mesele 2015'e kadar partimizin ve hükümetin götürülmesidir. İnşallah 2015'e kadar partimizi ve hükümetimizi götüreceğiz. O seçimlerden de başarıyla çıkacağız" dedi.

    Arınç'a göre, Abdullah Gül'e o kongre için teklif götürülürse Gül geri çevirmez. Ekim ayındaki kongrede AK Parti Genel Başkanı seçilen Abdullah Gül, 2015 genel seçimlerine kadar da  başbakanlığa getirilir:

    "Ekimdeki kongrede parti, teşkilat isterse, istişareler Abdullah Gül derse, elbette Sayın Gül bu talebi geri çevirmez. Genel başkanlığa aday olur. Gül bu milletin sevdiği bir arkadaşımız. Başarılı bir cumhurbaşkanlığı yapmıştır. Partimizin başına yakışır. 7 yıl ara verdiği için 3'üncü dönem şartı da yok."

    Ali İsmail Korkmaz'ın katil zanlıları "söz birliği" mi etti?

    Muhteşem kapılar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow