hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayram Otel davasında tahliye isteği

    Bayram Otel davasında tahliye isteği
    expand

    Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremde yıkılan Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram'ın yargılanmasına devam edildi. Cumhuriyet savcısının sanık Tevfik Bayram'ın tahliye edilmesi yönünde mütalaa verdiği duruşma ertelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Tevfik Bayram, telekonferans yöntemiyle katıldı.

    Önceki duruşmada mahkeme heyetine sunduğu mütalaasında sanık Tevfik Bayram'ın tahliyesini isteyen cumhuriyet savcısı, mütalaasını tekrar etti.

    Daha sonra mahkeme heyetinin söz verdiği sanık avukatlarından Övgü Erdoğan, 9 Kasım'da meydana gelen depremde yıkılan Arslan Oteli davasında verilen mütalaa ile bu davada verilen mütalaa arasında ciddi çelişkilerin olduğunu savunarak, mütalaayı kabul etmediklerini söyledi.

    Binada bilimsel ve teknik incelemenin yapılmadığını, buna rağmen otelin açılarak faaliyetlerinin sürdürüldüğünü bildiren Erdoğan, Yargıtay Ceza Dairesi'nin bozma gerekçesinde de binanın yönetmeliklere göre yapılmadığının yer aldığını vurguladı.

    Sanık avukatlarından Tahsil Saydan da savcılığın mütalaasına katılmadıklarını, ön hasar tespit raporunun müvekkilinin lehine değerlendirilmesi gereken bir delil olduğunu savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raporun yapılan incelemeler sonucu asli belge olduğunun kanıtlandığını kaydeden Saydan, "Bu belge delil olarak kabul edilmeyecekse ne kabul edilecek. Eğer kabul edilmeyecekse bu resmi belgenin altına 'yalandır, gerçeği yansıtmaz' şeklinde ibarelerin eklenmesi gerekir. Şu anda yargılanması gereken kişi
    müvekkilim değil, burada ihmali olan devlet yetkilileridir" diye konuştu.

    Beyanların alınmamasının ardından mahkeme heyeti, Bayram'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow