hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berkin Elvan'ın destekçilerine hastanede polis müdahalesi

    Berkin Elvanın destekçilerine hastanede polis müdahalesi
    expand

    Gezi Parkı gösterileri sırasında başından biber gazı fişeğiyle vurulan, önceki gün durumu ciddileşen Berkin Elvan'a hastane kapısında destek verenlere polis müdahale etti ve 10 kişiyi gözaltına aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Twitter'da Berkin'e destek için Okmeydanı SSK Hastanesi'nde kitleye polis müdahalesi olduğunu duyurdu. Gaz kullanılmadığı belirtildi.

    Onur, müdahaleyi şöyle anlattı:

    "Tıpkı Gezi gibi, uyurken müdahale olmuş.

    Okmeydanı notları: sabah 7 için müdahale emri gelmiş (polis ifadesi). Hastane kapısında uyuyan 50 kadar kişi çadırlarda uyurken müdahale o+

    + müdahale olmuş. Gaz kullanımı yok. Polisin ifadesiyle 6, vatandaşın tahmini 10 gözaltı var. +

    + "Polis amirine hastane önünde hasta beklemek yasak mı" dedim "yok çıktık zaten durabilirler artık" dedi. Ben de o zaman niye dağıttınız +

    + diye sordum. Cevap veremedi. Zaten onun verebileceği bir cevap değil. Elde kalan: toplanan çadırlar, çay ocağı, yiyecekler, Dilek fenerler"

    Berkin 16 kilo kaldı

    Gezi Parkı gösterileri sırasında ekmek almaya giderken başından biber gazı fişeğiyle vurulan, 267 gündür yoğun bakımda tedavi gören Berkin Elvan'ın 16 kiloya düştüğü, vücut direncinin ve beyin fonksiyonlarının azaldığı ve hayatını yaşam destek ünitesini bağlı olarak sürdürebildiği açıklanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow