hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burhan Kuzu'dan 14 Aralık operasyonu yorumu

    Burhan Kuzudan 14 Aralık operasyonu yorumu
    expand

    TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 14 Aralık operasyonuna ilişkin, "Bu davayı çok önemsiyorum. Çünkü son birkaç yıldır Türkiye'nin huzurunu bozan Ergenekon'dur, Balyoz'dur, Ayışığı'dır, 17 Aralık'tır, TIR'lar meselesidir bütün bu olayların arka planına baktığın zaman hepsinin çözümü bu davada düğümlenmiştir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyonun batı basını ve Türkiye'de "belli bir bölümün basına karşı bir operasyonu" gibi gösterildiğini belirterek, "İşin özü öyle değil. Çünkü suçlamaya baktığımız zaman daha önceki yıllarda gördüğümüz türden bir dava tipi olmadığının altının çizelim. Amerika ya da Avrupa'nın kimi ülkelerinden gelen tepkilerde basın özgürlüğüne yapılan bir hücum şeklinde yaklaşımlar var. Bunu doğru bulmuyorum" dedi.

    Çarşı'nın darbe davası başladı

    "Cadı avı" mantığını hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini ifade eden Kuzu, operasyonla ilgili iddialara değindi.

    Bunun Türkiye'nin en çok üzerinde durması, ortak hareket etmesi gereken bir dava olduğunun altını çizen Kuzu, şöyle devam etti:

    "Ama maalesef muhalefet partilerimiz ilk açıklamalara bakıyorum hem 'varsa bir şey hesap sorun' diyor. Adalet ve İçişleri bakanlıkları ortaklaşa bir operasyon gerçekleştiriyorlar. Daha bunun sonucunu görmeden bakıyoruz yaklaşımları 'cemaatin yanındayız, basını yedirmeyiz.' Sanki ortada cemaatle, basınla uğraşan var gibi. Ortada korkunç bir iddia var. Bu iddia konusunda onların da bu anlamda hükümetin yanında yer almaları gerekir. Ama 3 kuruşluk bir oy meselesi maalesef bu noktaya getiriyor. Halbuki cemaatin oy potansiyelinin hiçbir şey olmadığını son 2 seçimde gördük. Dolayısıyla orada bir güç olmadığı belli hala neye oynuyorlar bilemiyorum, anlayamıyorum. O zaman aklıma şu geliyor demek ki muhalefet içinde de birçok kesimin bunların elinde kasetleri var. CD'ler var, şantajlar, montajlar var tahmin ediyorum. Çünkü başka türlü bu partilerin sisteme yönelik böylesine devasa tehlikeli bir örgüt karşısında onların yanında yer almalarını benim hafzalam almıyor. Eğer böyle bir örgüt, bu korkunç tablo hakikaten varsa bununla hükümet, muhalefet beraber olursa sonuç almak daha rahat olur. Bu hükümetin başaramadığı, beceremediği bir paralel mücadeleyi açık söylüyorum bu muhalefetin yapması mümkün değil. Ne tanırlar, ne bilirler ne yöntemini bilirler ne de o ekibi tanırlar."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet Şık: Dumanlı ile görüşmem

    "Bu davanın sağlıklı ve hızlı bir şekilde sonuçlanması gerek"

    Kuzu, bu davanın sağlıklı, hızlı bir şekilde sonuçlanması ve ortaya çıkanın kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirtti. Bu davayı çok önemsediğini yineleyen Kuzu, "Çünkü son birkaç yıldır Türkiye'nin huzurunu bozan yani 2007'lerden beri devam eden Ergenekon'dur, Balyoz'dur, Ayışığı'dır, Odatv'dir, 17 Aralık'tır, 25 Aralık'tır, Hakan Fidan meselesidir, tırlar meselesidir bütün bu olayların arka planına baktığın zaman hepsinin çözümü bu davada düğümlenmiştir. Bu dava eğer sağlıklı çözülürse göreceksiniz bütün ötekiler çorap söküğü gibi gelecek" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte en çok takipçisi olan 50 twitter hesabı

    Hülya Avşar: Beni neden aldattın?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow