hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Büyük Barış Yürüyüşü" yasaklandı

    Büyük Barış Yürüyüşü yasaklandı
    expand

    Yarın düzenlenmesi planlanan "Büyük Barış Yürüyüşü"ne İstanbul Valiliği izin vermedi. Konuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'da konuştu, "Tam da böyle kritik bir aşamada yürüyüşe izin vermeyiz" dedi. Barış Bloku, kararı kınadı, yürüyüşün iptal edildiğini, sadece 16.00'da Aksaray'da basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış Bloku, bir süre önce duyurduğu "Büyük Barış Yürüyüşü" için tarihi 26 Temmuz Pazar günü olarak açıklamıştı. Yürüyüş İstanbul Tepebaşı'ndan başlayıp Aksaray'da son bulacaktı. O yürüyüş, İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.

    Yürüyüşü organize eden Barış Bloku'na İstanbul Valiliği'nden bir tebligat gönderildi. Tebligatta, yürüyüşün "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırı olduğu ve son dönemdeki terör olayları nedeniyle provokatif eylemlere mahal verebileceği" iddiası yer aldı.

    Valiliğin barış yürüyüşünü yasakladığını bildirdiği tebligatta, "İlimizde başta eyleme katılacak vatandaşlarımızın güvenliği olmak üzere halkımızın güvenliğinin tehlikeye düşmemesi, kamu güvenliği ve esenliğinin bozulmaması, bölgedeki yoğun trafik seyrinin engellenerek vatandaşlarımızın karşı karşıya kalacağı mağduriyetlerin önlenmesi gerekçeleriyle talep uygun görülmemiştir" denildi.

    Konuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'da bir açıklama yaptı. "O anda güzergâhta yaşanacak trafik ve benzeri bütün sorumluluk valilik ve emniyetteyken kimse tek taraflı olarak şurada yürüyeceğiz çağrısında bulunamaz" diyen Davutoğlu, İstanbul'da gösterinin yapılabileceği 8 yer bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Gitsinler orada ne diyorlarsa desinler, hiçbir engelle karşılaşmayacaklar. Güvenlik birimlerimiz onların güvenliğini de sağlayacak ama şu olmayacak, hiçbirinin elinde silah, hiçbirinin yüzünde maske olmayacak. Özellikle gençlerimizi aldatarak bu şekilde maceralara yöneltmek istendiğini bildiğimiz için annelere, babalara sesleniyorum, daha önce yaşanan acılar benzeri acılar yaşanmasını, bunu hepimizin engellemesi lazım. Yüzüne maske takan, eline silah alan terör eylemi gerçekleştirmek için harekete geçmiş demektir. Bunu son çıkartığımız yasayla da yasal bir çerçeveye oturttuk. Polisimizi şehit edenler yüzleri maskeli unsurlardı. Dolayısıyla toplantı ve gösteri yapma hakkı vardır kullanılabilir, gösterilen yerlerde ve barışçıl olmak içerisinde."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow