hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çalıntı otobüs polisi alarma geçirdi

    Çalıntı otobüs polisi alarma geçirdi
    expand

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü karşısında park halinde bulunan çalıntı otobüsün içinde bomba olma ihtimali üzerine polis alarma geçti. Bomba uzmanı ekipler otobüsü didik didik aradı. Turistleri taşıdığı öğrenilen otobüsün dün gece çalındığı ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddiaya göre, bir turizm şirketine ait 06 ZJP 06 plakalı otobüs, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından dün gece Şişli'deki Cumhuriyet Caddesi üzerinde çalındı. Otobüsün çalındığını fark eden şirket yetkilileri durumu polise bildirdi. Devriye görevi yapan Fatih güven timlerine bağlı motorize ekipler, dün saat 16.00 sıralarında Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü karşısında bulunan yan yolda çalıntı otobüsü terk edilmiş olarak buldu.

    Bomba alarmı

    Otobüste bomba olma ihtimalini değerlendiren ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ayrıca, çalıntı otobüsün bulunduğu noktaya bomba imha ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen bomba uzmanı polisler otobüsü didik didik aradı; ancak otobüste herhangi bir patlayıcıya ya da suç unsuruna rastlanmadı. Bu arada, polis ekipleri, otobüsün ait olduğu şirketin yetkililerine ulaşarak, olay yerine gelmelerini istedi. Otobüsün çalındığı yere gelen şirket yetkilisi Engin Yıldırım, "Aracın çalındığını sabah saatlerinde fark ettik. Sonra polise haber verdik. Polis de burada otobüsü bulmuş" dedi. Yapılan incelemenin ardından, çalıntı otobüs şirket yetkililerini teslim edilirken, polis kaçan hırsız ya da hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow