hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li vekil Özgür Özel'den gözaltı açıklaması

    CHPli vekil Özgür Özelden gözaltı açıklaması
    expand

    CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma faciasıyla ilgili gözaltına alınıp tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen işletme müdürü Akın Çelik'e şirketin bir avukat görevlendirmediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma adliyesindeki görüşmelerinin ardından yaptığı basın açıklamasında Soma maden faciasında 17 kişinin gözaltına alındığını bunlardan 5'inin savcılık sorgusunda olduğunu belirtti.

    Özel, bu kişilerin işletme müdürü Akın Çelik, güvenlik uzmanları Selçuk Demirci, Yalçın Erdoğan, Müessese Müdür Yardımcısı Ali Uluğ, işletme müdürünün altında bir pozisyonda çalışan Erkan Ersoy olduğunu söyledi.

    Özel, "Beş kişinin sorguları tamamlandı ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Ali Uluğ dışındakilerin avukatlarının olmaması ve CMUK gereğince avukat görevlendirilmesi dikkat çekici. Bunun ne anlama geldiğini avukatlar da bilmiyor. İşletme Müdürü Akın Çelik işletmenin kendisi için avukat görevlendirilmediğini kendi avukatının da İstanbul'dan trafik sıkışıklığı nedeniyle gelemediğini söyledi" dedi.

    Özel, "Güçlü bir müessesenin müdürüne avukat görevlendirilmemiş olması ekonomik gücü olmayan kişilerin gereksinim duyduğu bir uygulamaya gidilmiş olması enteresan bir durum. Kişilerin kendilerine sorduğumda cevap vermekten kaçındılar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel basın mensuplarının sorusu üzerine Soma Maden Ocağı Sahibi ALP Gürkan hakkında yakalama kararı olup olmadığını bilmediğini belirterek, "Alp Gürkan'ın nerede olduğunu bilmiyorum. Yakalama kararı olup olmadığını sordum ama tatmin edici cevap alamadım. Alp Gürkan'ın ifade verdiği, ifadeye çağrıldığı bilgisine de ulaşmadık. Emniyetteki 13 gözaltıyla da görüşeceğim. Emniyette 13 kişinin tutulduğunu birazdan savcılığa sevk edileceklerini duydum" dedi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow