hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanatçılarımız cesur olsun

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanatçılarımız cesur olsun
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASKON Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Gezi Parkı Olayları'ndan, 17- 25 Aralık Operasyonları'ndan bahsetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert çıktı. Yavuz Bingöl'ün yanında olduğunu söyledi ve sanatçıları cesur olmaya davet etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'ın konuşmasından satır başları....

    Olay ağaç değil

    Gezi dediler, mesele ağaç değil siz hala anlamadınız mı? Maksadın farklı olduğunu herkes biliyor.17 Aralık ve 25 Aralık operasyonları amacına ulaşsaydı bugün Türkiye nerede olurdu? O bir darbe girişimi değil miydi? Dönemin Başbakanı ifadesini kullanıyorlar. Beni ve Bakan arkadaşlarımı görevden uzaklaştırmak için kararlar verilmiş, harekete geçilmişti.Darbeden sonra hangi vazifeyi yapacakları belirlenmişti. Hangi görevlere gelecekleri belirlenmişti.

    Türkiye'de muhalefet partisi ve medyanın üzerinde de şantaj tehditi var. Kiminin üzerinde telefon kayıtları baskısı var. Ben burada cevap vermek zorundayım. Ana muhalefet partisi şahsıma dair edebe adaba uygun olmayan sözler söyledi. Bir engelli evladımız şahsımla alaklı zihinsel engelli değil mi diye bir soru sordu. O da şahsımla alakalı Cumhurbaşkanı için zihinsel engelli demek lütuftur dedi. Böyle bir siyasetçi olabilir mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O engelli kardeşimize ben yine kardeşim diyeceğim. Hem ona hem bize hareket ediyor. Ve engelli kardeşlerimizle yapılan bir toplantıda... Ancak kaset ve şantaj öyle birini o partinin başında tutar. Başka türlü engellilerle yapılan toplantıda zihinsel engelli ifadesini hakaret olarak kullanan biri asla o partinin başında oturamaz. Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkündür.

    Paralel yapının üstüne gideceğiz

    Böyle bir Genel Başkanlık da ancak kasetle şantajla mutlu olur. Zaten o kaset olmasaydı bundan Genel Başkan olmazdı. O dönem milletin partisini esir alamadılar. 30 Mart'ta, 10 Ağustos'ta millet bunu gördü. Diğer partiler de bunu görecekler.

    Bu malum çevreler kampanya yapıyorlar. Bütün cemaatlerin hedef yapıldığı söyleniyor. Burada açık açık söylüyorum, ulusal güvenliğimizi tehdit eden, vatanına ihanet içinde olan tüm yapılar milli genel kurulda ele alınmıştır onların gözünün yaşına bakılmaz. Paralel yapının üzerine gidiyoruz daha fazla gideceğiz.

    Legal görüntü altında illegal faaliyetler gösteren yapılarla mücadele kararı alınmıştır. Onlar da Bakanlar Kurulu kararını çıkarmıştır. Bütün vakıfların ve cemaatlerin hedef alınacağı alçakça bir yalandan ibaret değildir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ben alışıldık Cumhurbaşkanı değilim

    Kardeşlerim, 17 ve 25 Aralık darbe girişimi boşa çıkmıştır. Ancak başarısız oldular. Fakat bu amaçlarından geçmedikleri görülüyor. Kobani bahanesiyle 6-7 Eylül olayları, seçimlere yönelik girişimler de bu yöndedir. Başbakanlık dönemimi konuşabilirim. 26 maddelik Anayasa paketi çıkardık ve bunlardan bir tanesine siyasi partilerin kapatılmasına yönelik bir maddeyi koyduk. CHP, MHP ve BDP salonu terketti. Bizim içinde onlara uyanlar oldu. 330 u yakalayamadık. Yakalasaydık şuan partilerin kapatılmasını önleyecektik. Şuan da bunu kullananlar o zaman yaptıkları eylemi milletin gözünden kaçırmak istiyorlar.

    Şimdi barajlar kalksın diyorlar biz onu da söylemiştik. Sıfırlayalım... Şuan da ana muhalefetin başındaki akşam başka sabah başka konuşuyor. Yalanı en güzel kim söyler dersek ana muhafeletin başındaki söyler. Bakıyorsunuz malzeme yok ne yapacak? Şimdi de Cumhurbaşkanı ile uğraşıyor. Ben alışılmış Cumhurbaşkanı değilim, olmadım, olmayacağım. Bunu böyle bilin.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orası benim sarayım değil

    Neden bunu söylüyorsun? Şuanda Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapıldı. Her şey konuşuldu. Sanki orası benim kişisel sarayım. Herhalde dünyayı gezmemiş görmemiş böyle şeyleri bilmiyor. Devlet yönetiminden de anlamaz çünkü SKK nın başına gelenleri biliyoruz. inanın sağlam değil, hasta çıkarsınız o hale getirdi. Ben benim miletimin buna inanacağını biliyordum. 1000 odalı diyor 1150 odalı. Bunu da bilmiyor. Biz şuanda yeni bir Cumhurbaşkanlığı şeması yapıyoruz. Adama sorarlar siz eskiden bir bina yaptınız MHP de yaptı. Yapmasaydınız şurada otursaydınız ama yaptınız sizden sonra AKP iktidar olduğu halde daha sonra yaptı ve daha mütevazi. Bunlar da büyük düşünmek diye birşey yok. Bunlara özellikle hatırlatmak lazım, eğer siz büyük devlet olmayı istiyorsanız bütün adımları atarken büyük düşünürler. Biz büyük düşünüyoruz ve öyle yapmaya da devam edeceğiz.

    İstanbul denilince akla Dolmabahçe- Topkapı Sarayları gelir. Gelenlere de buralar gösterilir. Cumhuriyet dönemine dair yaptıklarımızdan ne gösteriyoruz? Gelecek nesillere bizim ecdadımızla böyle bir saraydan Türkiye'yi yöneltti diyeceğiz. Olay tabi 2023 olduğunda farklı olacak. Bu bir ufuk meselesi, büyüklerimiz çok güzel şeyler söylemiş: İtibardan tasarruf olmaz. Çok önemli. Burada bir itibar var. Ve ecdadımızdan buradan hareketle bu hassasiyetle proje yapmışlardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2015'te Türkiye'deki tüm muhtarlarımızı oraya devam edeceğiz ve cumhurun temsilcileri olan muhtarlarımız gelsin görsün. Burası milletin sarayı benim değil. Milletin sarayını hazmedemiyorlar.Birisi çıkıyor 1 milyar dolar diyor birisi daha farklı söylüyorlar. Şimdi başka hesaplar yapıyorlar... Bunlara sadece, Buckingham Sarayı restorasyona giriyor 7-8 milyar dolar. Bu sarayların sayısı belli değil. 

    Türkmenistan'da yüzlerce var. Bunlar 1. köprüye karşı değiller miydi, Fatih Sultan köprüsüne karşı değiller miydi bunlar Marmaray'a karşı çıkmadıklar mı? Onlar kullanmadı ama Cumhurbaşkanı adayları kullandı. Biz Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Bunlara karşı olacağız.Biz Türkiye'nin şahlanmasından ve asil duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz.

    On yıllar boyunca fikir özgürlüğü dediler, mahalle baskısı dediler, kibir içinde özgürlükçü bizi de özgürlük karşıtı olarak lanse ettiler. Biz sabrettik, asil duruş sergiledik.

    Baba Yılmaz Bingöl'den oğlunun sözlerine tepki

    Sanatçılarımız cesur olsunlar

    30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda Yavuz Bingöl'le beraber türkü söyledik. O sanatçımıza demediklerini bırakmadılar, şuan hala bu büyük sanatçıyı linç etmek için her şeyi yapıyorlar. Sen nasıl olur da Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirirsin? Böyle bir zihniyet olabilir mi? Hani siz sanata sanatçıya değer veriyordunuz. Bütün sanatçılar sizin gibi düşünmeye mahkum mu? Sizin dediklerinizi demediği zaman tü- kaka mı diyeceksiniz? Bunu sadece ona değil hakikati söyleyen herkese yapıyorlar. Alev Alatlı'ya da yaptılar. Bir çok gazeteciye de yaptılar. Ahmet Kaya'nın bu ülkeden ayrılışı ile yüreğimiz yandı. Çatallarla porselen tabaklarla neler yaptıklarını kovduklarını hatırlıyoruz. Şimdi manevra yapıyorlar.Biraz terbiyeli, edepli olun.

    Büyüklerimiz der ya illa edep bunlar da yok. 

    Eğer biz yolsuzlukların içerisinde buraya gelseydik senin ve patronunu yolsuzluklarını meydana çıkaramazdık. Bu ülkede petrol şirketlerinin hangi bankaları soymak suretiyle sahibi olduklarını herkes biliyor. Gazetelerinden yönettiler, kabinelerini kurdular. Ama bizi yönetemedikleri için saldırıyorlar. Biz nasıl ki ülkemizi büyüttük daha da büyüteceğiz. Yoksa 12 senede 17 bin yol yapamazdık. Yolsuzluk yapanlar bunu yapabilir mi? 235 bin dersliği 12 yıla sığdıracaksın? Bunlar yapılabilir mi?

    Ben bütün sanatçılarımıza sesleniyorum; cesur olun. Hiçbir sanatçımızın dışlanmasına izin vermeyeceğiz. Onların yanında dimdik durmayı sürdüreceğiz. Biz hiçbir zaman kutuplaştırmanın yanında durmadık. Biz her zaman birleştirmenin yanında durduk.  Biz Irak'ta Somali'de de Suriye'de de söylediğimiz adalet. Uluslararası örgütlerin değil, adaletin hükmettiği bir dünya istiyoruz. O yüzden dünya 5'ten büyüktür diyoruz. Biz gayret edeceğiz.

    Biz bize düşeni yapacak gayrısını sahibine bırakacağız. Biz ezberleri bozuyoruz. Ekonomide son 12 yılda yapılanları gözünüzün önüne getirin, yapılamaz denilen her şeyi yaptık. Bakın göreve geldik devletin borçları yüzde 63 tü. Şimdi tek haneli. Ama yeterli mi? Hayır. Daha aza inmesi lazım. Büyümek için yatırım yapmalıyız. Değerli arkadaşları faiz enflasyon netice ilişkisidir. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Ama öyle bir mantık çalıştırıyorlar ki enflayonu sebep faize sonuç diyorlar. Kimi aldatıyorsunuz?

    ''Yavuz Bingöl Sokağı''nın adı Berkin Elvan olacak 

    Yatırımcı bir Türkiye bunu çözmeye mecburdur. Biz yüzde 63'ten tek haneliye aldık, enflasyon da tek haneliye düştü. 4,6 ya geldi. Sonra ne başladı Gezi olayları başladı. Bu manidar değil mi? Çünkü Türkiye'nin sıçrayacağını gördüler. Bunun üzerinde Türkiye olarak bu adımı atmalıyız. Bunun geleceğini sağlamamız lazım. Türkiye'de en çok kazanan sektör hangisi? Finans sektörü. Fakir fukaranın parasını alıyor. Küresel ekonomi Türkiye ekonomisini tahrip eder diyorlar. IMF ile anlaşmazsanız sıkıntı olur diyorlardı bırakın anlaşmayı, borcumuzu bitirdik.

     Cüneyt Özdemir'den Yavuz Bingöl'e tepki 

    Bu ülkenin aleyhine çalışanlar da var ama onların karşısında vatanlarını sevenler var. Milli iradeye musallat olan tek eller, sanatçıya düşman olan, ekonomiyi elinde tutan, medyayı elinde tutan tek eller etkisini kaybediyorlar.Bizim Ortadoğu'ya yüzümüzü dönmemizi engellediler. Çıkan kargaşalar da ortadoğunun zenginliğini aldılar. Biz oraya yüzümüzü döndüğümüzde eksen kayması dediler. Bakın şuan Afrika'da 39 elçimiz var.Her yerde elçimiz var. Bütün kuruluşlarımız Afrika'ya gidiyor. Yatırımcılarımızı Afrika'ya götürmemiz lazım.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow