hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Gül'den "Soma için dayanışma" mesajı

    Cumhurbaşkanı Gülden Soma için dayanışma mesajı
    expand

    Cumhurbaşkanı Gül maden faciasının meydana geldiği Manisa Soma'daydı. Kriz merkezi çıkışında kısa bir değerlendirme yapan Gül, "Gerçekten çok büyük bir faciayla karşı karşıyayız. Bunun yaralarını sarmak için millet büyük bir dayanışma göstermemiz gerekiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Gül'ün konuşmasından öne çıkan mesajlar:

    - "Bütün vatandaşlarımın kardeşlerimin mekanları cennet olsun. Bütün milletimizin başı sağolsun. Şüphesiz ki maden ve yeraltında çalışmak, yeraltında rızık kzanmak için çalışmak, kazançların belki de en kutsalıdır."

    - "Şu anda elden gelen herşey yapılıyor. Şu an da kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor. İlk haber alındığından itibaren işin vahameti anlaşıldığı için devlet bütün imkanlarıyla seferber oldu."

    - "Maalesef kaybımız büyük. Her ailenin kaybı hepimizin kaybıdır. Bir kişi bir kişidir. Bir can bir candır. Acı büyüktür ve hepimizin acısıdır. Gerçekten çok büyük bir faciayla karşı karşıyayız. Bunun yaralarını sarmak için büyük bir dayanışma göstermemiz gerekiyor."

    - "Şüphesiz ki bu acıların yaşanmaması gerekir. Nasıl gelişmiş ülkeler bu acıları yaşamıyorlarsa biz de almamız gereken tedbirleri alacağız. Şüphesiz ki bu acıları bir daha çekmemek için ne gerekiyorsa bunların hepsi yapılacaktır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - "Bu olayla ilgili soruşturmalar başlatıldı. Bunlar titizlikle sürdürülecektir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow