hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu'ndan Sırbistan Başbakanı'na başsağlığı mesajı

    Davutoğlundan Sırbistan Başbakanına başsağlığı mesajı
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam İstanbul'da oynanan basketbol maçı öncesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Sırbistan uyruklu taraftar için Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic'e başsağlığı diledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu, Kızılyıldız Basketbol Kulübünün, Galatasaray Liv Hospital ile dün akşam İstanbul'da yaptığı THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda bir Sırp taraftarın bıçaklanmasıyla ilgili mevkidaşı Vucic'i, telefonla aradı.

    Davutoğlu, görüşmede, Vucic'e, Sırplı taraftarın yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, başsağlığı dileğinde bulundu.

    Başbakan Davutoğlu'nun, bıçaklanarak yaralanan Sırp taraftarın kaldırıldığı hastanede hayatının kurtarılması için Türk sağlık görevlilerinin ellerinden geleni yaptığını, olayla ilgili soruşturmanın da devam ettiğini söylediği belirtildi.

    Sırp taraftar İstanbul'da kalbinden bıçaklandı

    Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan başsağlığı mesajı

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, hayatını kaybeden Sırp taraftar için başsağlığı mesajı yayımladı.

    "Karşılaşma öncesinde maalesef spor alanlarında ve çevresinde hiç görmek istemediğimiz birtakım olaylar yaşanmış, olayların sonucunda bir Sırp taraftar hayatını kaybetmiştir" ifadelerine yer verilen mesajda, emniyet güçlerinin olayla ilgili soruşturmasının çok yönlü devam ettiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesajda şu ifadeler de yer aldı:

    "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak hassasiyetle belirtmek isteriz ki dünyanın neresinde olursa olsun spor, ancak dostluk, barış ve fair-play ruhu ile anlam kazanabilir.

    Büyük üzüntü duyduğumuz bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, hayatını kaybeden Sırp vatandaşının ailesine, yakınlarına, Kızılyıldız camiasına ve Sırp milletine başsağlığı diliyoruz."

    Balkan medyası Ergin Ataman'ı topa tuttu!

    Galatasaray Kulübü'nden açıklama

    Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada da olayda Sırbistan vatandaşı Marko İvkoviç'in ölümünden duyulan derin üzüntü ifade edilerek, "Adli bir vaka olan bu olayın Galatasaray Kulübü ve taraftarlarıyla bir ilgisi olmadığı kanaatindeyiz" denildi.

    Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

    "21 Kasım 2014 Cuma akşamı erkek basketbol takımımızın Kızılyıldız'a karşı oynadığı Avrupa Ligi karşılaşmasından önce Abdi İpekçi Spor Salonu'nun dışında, sokaklarda, Kızılyıldız taraftarlarınca başlatılan olaylar kamuoyuna intikal etmiştir.

    Galatasaray Spor Kulübü olarak, Sırbistan vatandaşı Marko İvkoviç'in bu olaylar sırasında hayatını yitirmesinden dolayı duyduğumuz derin üzüntülerimizi bildiririz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay ile ilgili, emniyet güçlerimiz gerekli bütün araştırmaları yaparak, kamuoyunu aydınlatacaktır. Adli bir vaka olan bu olayın Galatasaray Spor Kulübü ve taraftarlarıyla bir ilgisi olmadığı kanaatindeyiz.

    Sporun esas amacına gölge düşüren şiddetin, kimden ve ne şekilde gelirse gelsin kabul edilemez olduğunu bir kere daha vurgulayarak, spor sahalarında huzurun hakim olmasını diliyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow