hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devlet bombalı saldırıda ölenler için ödediği tazminatı geri istiyor

    Devlet bombalı saldırıda ölenler için ödediği tazminatı geri istiyor
    expand

    Kuşadası'nda 2005 yılında meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ödenen tazminat devlet şimdi faiziyle birlikte geri isteniyor. Saldırıda ölen iki İngiliz vatandaşı için 1.2 milyon pound, Türk vatandaşlarına ise 70 bin TL tazminat ödenmişti. İçişleri Bakanlığı'nın Danıştay'a taşıdığı tazminatlar, şimdi sadece ölen Türk vatandaşlarının ailelerinden geri isteniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, 2005 yılında bombalı saldırıda yaşamını yitiren üç kişinin ailelerine verilen tazminat, devlet tarafından faiziyle birlikte geri isteniyor.

    Kuşadası'nda 16 Temmuz 2005'te Kadınlar Denizine giden minibüse konulan bombanın patlatılması sonucu 24 yaşındaki Eda Okyay, 23 yaşındaki Ufuk Yücedeniz ve 21 yaşındaki Deniz Tutum ile birlikte, bir İrlandalı ve bir İngiliz yaşamlarını yitirmişti.

    Olayın ardından açılan dava sonucu devlet ailelere 70'er bin lira tazminat ödenmişti. Ancak İçişleri Bakanlığı Danıştay'a itirazda bulundu.

    Dosyayı inceleyen Danıştay, terör saldırısında "Devletin hizmet kusuru bulunmadığı" gerekçesiyle kararı bozdu ve tazminat ödenmesine gerek olmadığına hükmetti.

    Davaya yeniden bakan Aydın İdare Mahkemesi de Danıştay'ın bozma gerekçesine uyarak tazminat ödenmemesine karar verdi. Aileler karara itiraz etti ama itirazları reddedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aileler, bu kez avukatları aracılığıyla itirazda bulundu. Bu itiraz da reddedilirse 70 bin lira faiziyle birlikte geri ödenecek.

    Olayda hayatını kaybeden Deniz Tutum'un babası Şahin Tutum, "Hayatını kaybeden yabancılara devlet 1 milyon 200 bin pound ödedi, buna kimse itiraz etmedi. Bizim peşimize düştüler" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow