hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aksaray'da 58 öğrenci zehirlendi

    Aksarayda 58 öğrenci zehirlendi
    expand

    Aksaray'ın Ortaköy İlçesinde taşımalı sistemle eğitim gören 58 öğrenci, okulda yedikleri yemekten zehirlendiği şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Manisa'da da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneyebaşvuran 230'a yakın kişi taburcu edildi, hamile olan 3 kişi, kontrol amacıyla müşahede altında tutuluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortaköy'de taşımalı sistemle eğitim gören İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi ile Meslek Lisesi öğrencileri, bugün öğle saatlerinde okullarındaki yemekhanelerinde aynı firma tarafından dağılan makarna, türlü ve kemal paşa tatlısını yedi.

    Dersleri bitip evlerine dönen öğrencilerden 58'i, mide bulantısı ve kusma şikayeti üzerine Ortaköy Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

    Yedikleri yemekten zehirlendiği şüphesiyle tedavi altına alınan öğrencilerin 10'u yapılan ilk tedavilerinin ardından Aksaray Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

    Aksaray Valisi Şeref Ataklı, öğrencileri hastanede ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

    Tedavi altına alınan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

    Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

    Manisa'da 230 kişi taburcu edildi

    Manisa'da da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran 230'a yakın kişi taburcu edildi, hamile olan 3 kişi, kontrol amacıyla müşahede altında tutuluyor.

    Alınan bilgiye göre, gıda zehirlenmesi şüphesiyle Manisa Devlet Hastanesine başvuran 230'a yakın kişi, ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hastaneye başvuranlardan hamile olan 3 kadın, tedbir amacıyla müşahede altında
    tutuldu.

    Öte yandan Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, hastaneye başvuranların çalıştığı kurumlara servisi yapan yemek fabrikasından numuneler alarak incelemeye başladı.

    Manisa'da adliye, elektrik dağıtım şirketi ve bir sanayi tesisinde çalışan çok sayıda kişi, kusma ve mide bulantısı rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmış, durumundan şüphelenen çok sayıda kişi de hastaneye başvurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow