hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erzurum'da özel halk otobüsü sahipleri araçlarını ateşe verdi

    Erzurumda özel halk otobüsü sahipleri araçlarını ateşe verdi
    expand

    Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Pasinler ilçesine otobüs seferi başlatmasını gerekçe gösteren, özel halk otobüsü sahipleri, yaptıkları eylemde kendi araçlarından birini ateşe verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pasinler-Erzurum karayolunda toplanan bir grup özel halk otobüsü işletmecisi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ilçe ile şehir merkezi arasında yolcu taşıma kararını protesto etti.

    İlçenin girişine park ettikleri bir özel halk otobüsünün koltuk kılıflarını tutuşturan işletmeciler, aracı ateşe verdi.

    Olay yerine gelerek yangını söndürmeye çalışan itfaiye ekiplerine, işletme sahipleri izin vermedi.

    Vatandaşların ve polis ekiplerinin araya girmesiyle işletmecilerin ikna olması üzerine, itfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürdü.

    Özel halk otobüsü işletmecilerinden Nusret Akgül, yaptığı açıklamada, ihale ile aldıkları yolcu taşıma hakkının ellerinden alınmak istendiğini söyledi.

    Büyükşehir Belediyesi'nin kararının doğru olmadığını savunan Akgül, "Bu otobüsleri paramızla ihale yoluyla aldık. Şimdi hakkımız elimizden alınmak isteniyor. Hakkımızın geri verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgeye gelen İlçe Emniyet Müdürü Şeref Kozan, özel halk otobüsü işletmecileri ile görüşerek, yaptıklarının doğru olmadığını ve dağılmalarını istedi.

    Olay yerine gelerek bilgi alan Kaymakam Ali Ada ise özel halk otobüsü işletmecilerine, sorunun hukuki yollarla çözülmesi gerektiğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow