hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esenyurt'ta bayrak krizi! Türk bayrağı indirildi, AKP bayrağı sallandı

    Esenyurtta bayrak krizi Türk bayrağı indirildi, AKP bayrağı sallandı
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun halka hitap edeceği Esenyurt Meydanı'nda bir binaya dev Türk bayrağı asıldı. Bayrağın meydana asılma sebebi ise ilginç; Önce bir binanın tepesine asılan bayrak, "Belediye ile sorun yaşarız" denilerek indirildi, ardından AKP bayrağı sallandı. İndirilen bayrak, miting alanına getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir müddet asılı kalan bayrak binanın sahipleri olduklarını söyleyen kişiler tarafından "Belediye ile sorun yaşarız" gerekçesiyle indirilmek istendi. Bina sakinleri ile CHP'li yöneticiler arasında yaşanan tartışmaların ardından dev bayrak binadan indirildi.

    İndirilen bayrak meydanda taşındı
    CHP liderinin henüz alana gelmediği sırada yaşanan olayın ardından partililer indirilen bayrağı meydanda dalgalandırdı. CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, olayla ilgili konuştu.

    "Bina kaçak, sorun yaşarız"
    Gökmen, "Esenyurt'ta kaçak bina çok fazla. Bu bina da kaçak binaymış. Onlar da 'belediyeden sıkıntı yaşarız, yarın birgün sorun olur. Bizim binamız olmasın' dediler" diye konuştu.

    "Provokasyon yok"
    CHP İl Başkan Yardımcısı Sinan Karahan ise, "Muhtemelen binayla ilgili binada kaçak sorunu var. Dikkat çekmemek için bina sahibinin, bina maliklerinin böyle bir itirazı var. İstemediler. Burası kozmopolit bir bölge, sıkıntılı bir bölge. O yüzden -buraya asmayın- dediler. Bayrağı el üstünde taşımak için getirmiştik. Meydanı kaplamasın diye astık. En son istediğimiz şekilde oldu. Öyle büyük bir provokasyon yok" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binanın üst katında AKP bayrağı sallandı
    Öte yandan bayrağın indirildiği binanın en üst katından bir süre sonra AKP bayrağı sallandığı görüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow